La declaració de testimonis del cas MoiàFutur es torna a suspendre

La nova jutgessa de la causa considera deficient la instrucció anterior i abans de cridar els testimonis vol veure si imputa Josep Montràs i la societat municipal

Pere Fontanals
17 d'abril del 2013
Rètol del Jutjat de Guàrdia de Manresa.
Rètol del Jutjat de Guàrdia de Manresa. | Estefania Escolà
Rètol del Jutjat de Guàrdia de Manresa. Foto: Estefania Escolà 

La nova jutgessa titular del Jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Manresa ha decidit tornar a suspendre la declaració de testimonis per la denúncia de l'Associació veïnal d'Afectats pel Deute de Moià (AADM) contra MoiàFutur, en considerar deficient la instrucció realitzada pel jutge titular anterior, i vol considerar si abans de donar veu als denunciants, a l'actual alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i als responsables de les empreses que van fer obres per encàrrec de MoiàFutur, Anco, Renai, Teyco i Garrofé Roca; ha d'imputar l'exalcalde Josep Montràs i la societat municipal com a ens jurídic.
 
Cal recordar que el passat 30 de gener el jutge anterior ja havia decidit suspendre la declaració dels testimonis al no haver citat Montràs i produir-se una situació "d'indefensió" de l'exalcalde de Moià. Aquest dimecres al matí, tot i que l'exalcalde estava present a la sala, la nova titular ha suspès les declaracions ja que vol valorar si Josep Montràs ha de declarar com a testimoni o com a imputat.
 
El setembre de l'any passat la recent creada Associació veïnal d'afectats pel deute de Moià, va posar en coneixement del jutjat de Manresa tot un seguit de presumptes irregularitats detectades a la societat municipal MoiàFutur, SA en exercicis anteriors relacionades amb la construcció de l'aparcament del CAP i les gestions amb la caserna de la Guàrdia Civil del poble. A banda, també va lliurar la poca documentació que tenien sobre adjudicacions d'obres urbanístiques sospitoses del consistori, també durant legislatures passades. El jutge va estimar ràpidament obrir diligències prèvies. 
Arxivat a