IX! torna a Manresa, divendres a la Peixera

Aquest cap de setmana el cafè teatre manresà també ofereix el concert de Loren i els diumenges d'Unplugged amb un tribut als Smashing Pumpkins

Redacció
17 d'abril del 2013
IX! tocarà divendres a la Peixera
IX! tocarà divendres a la Peixera
IX! tocarà divendres a la Peixera

La banda de Cadaqués, IX!, torna a Manresa aquest divendres de la mà de La Peixera Cafè-Teatre per a presentar en directe el seu tercer àlbum d'estudi, "Immersió" (Gat Records, 2012).
 
Després d'haver debutat amb "Autòmat Infinit" l'any 2008, que incloïa cançons com "Ràdio", sintonia de Catalunya Ràdio durant dos anys seguits i que els va portar a ser el primer grup de Pop cantat en català per passar pel programa de "Buenafuente" i "Los Conciertos de Radio 3" a TV2, l'any 2010 reben el Premi al Disc Català de l'any a Radio 4 amb "L'Ingenu és Lliure". Un disc ple de cançons grandioses i que denotava una maduresa pròpia assolida, on cabia destacar la col·laboració de Josep Puntí a "Contra sentit".
 
Amb aquest tercer treball, IX! inicia un nou rumb. Una direcció musical que mostra el disc més lluminós del grup. Les lletres conserven l'onírica, les textures i la fonètica acurada que sempre els ha acompanyat i, ara, hi afegeixen una intenció clara i penetrant. Una aposta d'estil més directe i atrevit: el millor que han fet fins ara.
 
Divendres 19 d'abril, 23.45h. Entrada anticipada 6€/ taquilla 8€.

Dissabte, 20 d'abril, 23.59h. Concert amb Loren + L-Manda + DJ Jaba + Eclipse. 5 euros
Loren, porta més de quinze anys dedicats a fer rap. El seu primer grup va ser Mort Acústica, l'any 1995. Van treure la seva primera maqueta titulada "Rimas escritas benditas", publicada l'any 1997. L'any següent treuen la seva segona referència titulada "Manada vamos a", i un any més tard, aprofitant un canvi de DJ al grup i l'experiència guanyada, decideixen donar un gir al nom, i és llavors quan va sorgir el conegut Magnatiz, nom amb el qual treuen al mercat dos LP titulats "A puerto" i "Rara-avis". Després d'aquests llançaments Loren decideix començar a treballar en solitari.
 
L'any 2004 Loren edita el seu primer treball en solitari titulat "El proyecto del Mono" que compta amb col·laboracions de Nach, Dlux, ZPU, Shuga Wuga i El Hermano L. L'any 2005 va realitzar una gira al costat de Shuga Wuga i Banda Ancha, amb la que visitarà gran part de la geografia espanyola.
 
Fruit d'aquesta gira, l'any 2008 editen un EP conjunt amb Shuga Wuga i Banda Ancha titulat "Se acabó el Romanticismo" que recorre festivals tan importants com Hipnotik HipHop, Vitaminic Festival, Bum i Veinticuatro7 Festival. Als inicis de l'any 2009 llança "Asuntos pendientes", una maqueta de temes amb col·laboracions de Loren i que aconsegueix els primers llocs a les pàgines més importants de descàrrega lliure. Hi apareixen produccions de Soma, Chus, D.do, Dj Lloo i Cansi Natra, entre d'altres. I a la part vocal, Shuga, Revil, Cansi Natra, Merstyle, Tarraga, HK47, Aston i 2DB.
 
A l'actualitat, Loren edita el seu segon treball en solitari titulat "Monólogos de un Melómano" , que arriba amb un potent treball visual que ha deixat a més d'un sense paraules, com ens té acostumats aquest MC de gran trajectòria musical.
 
Loren està de Gira per tot el territori espanyol durant el primer semestre del 2013, i ben entrat l'estiu, prosseguirà la presentació del seu disc a Mèxic, una Gira que es preveu de 2 mesos i visitant unes 15 ciutats. Després de la seva visita per terres mexicanes, Loren prosseguirà la Gira per Espanya a partir de setembre.
 
Diumenge, 21 d'abril, 19.00h. Diumenges d'Unplugged - Smashing Pumpkins. 4,50 euros amb refresc o cervesa
Rockaction presenta: Tribut en format acústic als millors dels 90's. Poques bandes van tenir tant èxit i són tant representatives d'una època com ho van ser els Smashing Pumpkins durant la dècada dels 90. Billy Corgan encara tenia cabell quan van treure al mercat joies com "Gish" 1991 i "Siamese Dream" 1993, i va acabar de conquerir el món ja ben pelat i traient al mercat la seva obra mestre "Mellon Collie and the infinite Sadness" 1995 i el fosc "Adore" 1998.
 
Un combinat format per membres de grups com Dept, els brot i els ja desapareguts Lessness, seran els encarregats de portar la peculiar veu de Billy Corgan i els seus himnes a la Peixera i en format acústic després del seu triomfal pas pel Back to the nineties de la sala Stroika.