Admès a tràmit el concurs de creditors de MoiàFutur

La societat municipal arrossega deutes de més de 5,6 milions d'euros

Pere Fontanals
17 d'abril del 2013
576_1355922154Untitled-1
576_1355922154Untitled-1 | CIC Moià
Aparcament del CAP de Moià mentre estava en obres. Foto: CIC Moià

El passat 10 d'abril, el Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona va admetre a tràmit per procediment abreviat la sol·licitud de concurs de creditors que havia presentat MoiàFutur, SA a principis de febrer passat. Cal recordar que en aquests moments CatalunyaCaixa ja ha presentat denúncia per 1,3 milions d'euros més interessos contra la societat municipal moianesa, i el concurs de creditors era l'únic camí possible per fer-li front. Com a administrador concursal s'ha nomenat Joan Abate García.
 
La junta general de MoiàFutur va decidir el 6 de febrer presentar la societat municipal a concurs de creditors després de constatar que no podia fer front als 5.638.096,80 euros que té de deute. Aquesta decisió es va prendre després que el Consell d'Administració en fes l'aprovació provisional el dia abans.
 
Dels més de 5,6 milions d'euros de deute, uns 3,6 milions corresponen a obligacions amb el propi ajuntament de Moià, més d'1,3 milions es deuen a CatalunyaCaixa, entre capital i interessos de demora, i la resta són deutes a petits proveïdors. Per fer front a aquests deutes la societat MoiàFutur té com a principal actiu les tres plantes de l'aparcament de l'edifici del nou CAP, que quedaran pendents de valoració durant la instrucció del concurs de creditors.
Arxivat a