Mig miler de persones es concentren per l'escola del Pont de Vilomara

L'AMPA, el centre i l'Ajuntament demanen la finalització de les obres que tenen l'escola Pompeu Fabra en precari, amb alumnes que no poden fer classe a l'aula i amb desplaçaments fora del recinte per fer educació física o anar al pati

Pere Fontanals
11 d'abril del 2013
L'esplanada de davant de l'escola Pompeu Fabra ha quedat plena.
L'esplanada de davant de l'escola Pompeu Fabra ha quedat plena. | Pere Fontanals
L'esplanada de davant de l'escola Pompeu Fabra ha quedat plena. Foto: Pere Fontanals

Mig miler de mares, avis, alumnes, professors i veïns del Pont de Vilomara s'han concentrat aquest dijous a la sortida dels nens i nenes de l'escola Pompeu Fabra per exigir a la Generalitat la finalització d'unes obres que es troben aturades des de novembre de 2012 i que han deixat el centre amb nombroses deficiències. Portaven pancartes, xiulets, molts xiulets, cassoles, trompetes, timbals i tot allò que pugui fer soroll.
 
L'escola, en l'actualitat, ha de fer el pati per a alguns grups i l'educació física fora del recinte, no hi ha biblioteca, quatre grups han de fer classe fora del seu espai, no hi ha sala de mestres, l'aula de música està en un mòdul en un patí que queda inundat a la mínima que plou.
 
La Generalitat ha informat a l'alcalde, Cecilio Rodríguez i a representants de l'AMPA, que la situació econòmica esta molt malament i ho tenen molt difícil per pagar en breu el que deuen a l'empresa constructora. Tot i que segons les previsions, només queden dos mesos d'obres, l'empresa constructora va deixar de treballar el mes de novembre passat quan va veure que Ensenyament incomplia els terminis de pagament.
 
Centre, AMPA i Ajuntament no descarten més accions si es va acostant l'inici del proper curs i no veuen moviment des de l'administració catalana.