La Nocturna obre la temporada de ral·li clàssic

Aquest dissabte al migdia, més de 90 vehicles de més de 25 anys han pres la sortida des del passeig Pere III de la 12a Nocturna Clàssic Ral·li

Jordi Preñanosa Serra
06 d'abril del 2013
Sortida 7de la Nocturna Clàssic Ral·li.
Sortida 7de la Nocturna Clàssic Ral·li. | Jordi Preñanosa
Sortida de la Nocturna Clàssic Ral·li. Foto: Jordi Preñanosa

Aquest dissabte el Passeig Pere III de Manresa ha acollit entre molta expectació la sortida de la 12a Nocturna Clàssic Ral·li, una prova automobilística organitzada per la Secció Esportiva del Clàssic Motor Club del Bages que recorre les comarques del Bages, l'Anoia, la Segarra, el Solsonès i el Berguedà, i que està oberta a la participació de cotxes matriculats fa més de 25 anys, sota la reglamentació de la Federació Espanyola de Vehicles Antics (FEVA). La prova té una participació de més de 90 vehicles i es desenvolupa per carreteres obertes al trànsit, on els pilots han de respectar les normes de circulació i no superar els 50 km/ h de velocitat mitjana.

La Nocturna és una de les proves clàssiques que no pot faltar en el calendari dels millors pilots de l'especialitat i torna a formar part de la Copa Catalana de Ral·lis de Regularitat per a Clàssics, un campionat que posa en marxà per tercer any el Clàssic Motor Club del Bages, juntament amb Motor Antic de Garrotxa i Vallespir Retro Courses, organitzadors del Ral·li Clàssic dels Volcans i Boucles du Corsavy, respectivament.
 
La Nocturna Clàssic Ral·li és la primera prova de la Copa Catalana i tindrà continuació amb tres proves més que són el Ral·li dels Volcans (Olot), el 25 de maig; el Ral·li Boucles de Corsavy (Vallespir, França), el 29 de juny; i finalment, la VIII Volta a Osona Clàssic Ral·li (Manlleu), que es disputarà el 30 de novembre.
 
Dels 371 quilòmetres de recorregut, l'edició d'enguny de la Nocturna tindrà el tram més llarg a les Estenalles, amb 34 kms; i el més curt serà el del Trullàs, amb 6,13 kms.
 
Hi ha una quarantena de persones treballant a l'organització i es preveu la participació d'equips procedents de Catalunya, Aragó i tres equips francesos. Entre els vehicles participants hi haurà 18 cotxes de la marca Seat, 16 Renaut, 3 Bmw, 12 Porsche, 6 Mini, 5 Volkswagen i 5 de la marca Opel.


Nocturna Clàssic Ral·li. Vídeo: Jordi Preñanosa