CGT de Correus es concentra a Manresa

Denuncien la reducció de plantilla que pateixen i la repressió de la direcció cap als empleats

per Redacció, 5 d'abril de 2013 a les 13:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Treballadors concentrats davant de Correus Manresa. Foto: CGT

Aquest divendres es compleixen dos anys de la signatura del tercer conveni col·lectiu de Correus i aprofitant aquesta data la CGT s'ha concentrat per denunciar la situació dels treballadors de Correus.
 
Segons denuncia la CGT, la Direcció de Correus està utilitzant el text pactat amb CCOO i UGT, per reduir plantilla. La manera de fer-ho és mitjançant la no substitució del personal que es jubila o trasllada a altres ministeris. D'aquesta manera, a nivell estatal, Correus ha perdut 10.000 dels seus 65.000 treballadors en els últims 5 anys, més de 500 a la província de Barcelona.
 
Segons la CGT aquesta és la situació que pot donar-se a Manresa i en desenes de localitats de la província de Barcelona. Per aquest motiu el personal de Correus Manresa s'ha concentrat aquest divendres a la porta de la sucursal.
 
"La reducció de plantilla i de despeses de personal ha estat tal que Correus no ha presentat pèrdues en cap exercici", denuncia la CGT, que afegeix que "ara presenta un nou pla estratègic denominat 100-300-1500 en què s'assegura que el volum de negoci augmentarà però es continua amb les reduccions de plantilla i es planteja un ERO a la filial del grup Correus Chronoexpress".
 
El sindicat recorda que "els treballadors de Correus hem patit tres congelacions salarials consecutives, a més del arrabassament de la nostra paga extra de Nadal el 2012 i la reducció d'un cinc per cent del salari al maig de 2010 per al personal funcionari que encara queda" i lluny d'assumir la seva responsabilitat en el deteriorament del servei postal motivada per l'eliminació de llocs de treball, "carrega aquesta responsabilitat sobre els propis empleats, recorrent en molts casos a la repressió, en forma de sancions, expedients, etc".
 
A més, segons asseguren, Correus discrimina CGT, excloent-la de les diferents comissions negociadores i negant el dret a rebre diferent informació sol·licitada, "que sí reben la resta d'organitzacions sindicals representatives". CGT ha denunciat aquestes pràctiques davant la justícia obtenint diverses sentències en què es reconeix el dret negociador de la CGT com a organització sindical representativa i en què s'insta Correus a desistir en la seva "conducta antisindical" cap a la CGT. 

 

Participació