Cardona clou el IX cicle de Música Sacra

El Quartet de la Filharmonia de Barcelona ha interpretat peces de Haendel, Vivaldi, Bach i Mozart

Laura Busquets
31 de març del 2013
La soprano Júlia Sesé, durant una de les seves intervencions al concert d'aquest dissabte.
La soprano Júlia Sesé, durant una de les seves intervencions al concert d'aquest dissabte. | Laura Busquets
La soprano Júlia Sesé, durant una de les seves intervencions al concert d'aquest dissabte. Foto: Laura Busquets

Un concert del Quartet de la Filharmonia de Barcelona ha tancat aquest dissabte el IX cicle de Música Sacra de Cardona. A partir de les set de la tarda, un centenar de persones ha omplert la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona en una nova edició d'aquest cicle de concerts que s'organitza a la vila coincidint amb les festes de Setmana Santa. Sota els títol "Els grans solistes en la música religiosa", el quartet, format per Júlia Sesé com a soprano, Joan Espina al violí, Jordi Reguant a l'orgue i dirigits per Josep Maria Sauret, han ofert al públic àries de Haendel, Vivaldi, Bach i Mozart. El director, Josep Maria Sauret, ha destacat la sala per la seva "excel·lent" acústica.
 
Un centenar de persones han omplert aquest dissabte la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona per escoltar les interpretacions del Quartet de la Filharmonia de Barcelona, dirigida per Josep Maria Sauret. El director ha destacat que durant els anys de vida del festival sempre s'ha apostat per fer un esforç "important" per fer arribar la música i l'emoció dels dies de Setmana Santa als cardonins, però també a la resta del país. 
 
El cicle de Música Sacra de Cardona s'organitza des de l'any 2005 per l'Ajuntament de Cardona juntament amb la Fundació Cardona Històrica, fundació privada municipal, a la col·legiata. El cicle va néixer amb la voluntat de promoure el valuós patrimoni històric de la vila de Cardona i contribuir a la difusió del patrimoni musicològic europeu. La iniciativa té el suport del Museu d'Història de Catalunya, que, juntament amb diversos patrocinadors, la direcció artística i els diferents col·laboradors fan possible aquest certamen musical que ja fa nou anys que se celebra.
 
Tot i la crisi generalitzada que està vivint el sector de la cultura, per Sauret, la clau perquè el cicle de Música Sacra pugui seguir endavant és "perquè els professionals tenim ganes de fer música i ens hem d'adaptar al moment en què ens trobem". Tot i que el pressupost s'hagi reduït, assenyala, "els músics volem tocar" i "si no podem fer tres concerts, doncs en fem dos, però la importància és mantenir-lo". 
Arxivat a