Xarxa homenatja als pioners del diàleg interreligiós

Un centenar de persones van participar el passat dijous en l'acte de celebració del desè aniversari de l'Associació Sòciocultural

Redacció
25 de març del 2013
Alfred Matarín adreça unes paraules a l'auditori acompanyat de membres de les diverses tradicions religioses.
Alfred Matarín adreça unes paraules a l'auditori acompanyat de membres de les diverses tradicions religioses. | Xarxa
Alfred Matarín adreça unes paraules a l'auditori acompanyat de membres de les diverses tradicions religioses. Foto: Xarxa

Un centenar de persones van participar el passat dijous en l'acte de celebració del desè aniversari de l'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa i de la revista que porta el mateix nom a l'Auditori de la Plana de l'Om, que va servir per homenatjar als pioners del diàleg interreligiós a Manresa. Concretament, durant l'acte es van homenatjar les persones que van ser els pioners del diàleg interreligiós a la ciutat: Clara Solà des de la religió Catòlica; Encarna Sánchez del Centre Budista Kagyu Samye Dzong; Alfred Matarín des dels Brahma Kumaris, i Pilar Sáez de la Fe Baha'i. Se'ls va entregar un diploma de reconeixement i l'Associació Cultural Islàmica del Bages els va regalar una traducció de l'Alcorà. Abans, pròpiament de l'homenatge, es va veure un muntatge de vídeo titulat "Deu anys junts", que va repassar en imatges una dècada d'activitats dedicades al diàleg interreligiós a Manresa. L'acte es va tancar amb la presentació del número 19 de la revista La Xarxa de Manresa, que és un número especial monogràfic dedicat als 10 darrers anys de diàleg interreligiós a Manresa i a Catalunya, i que apareix en format digital al web: www.lasequia.cat/laxarxademanresa . En aquest especial es compta amb la participació i l'anàlisi de personalitats destacades de la societat i del diàleg interreligiós a Catalunya com són Xavier Melloni, Sor Lucía Caram, Halil Bárcena, Joan Botam, Francesc Torradeflot, l'exalcalde Jordi Valls, el director General d'Afers Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers, i els membres del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa, entre d'altres. 
 
L’Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa va néixer amb objectiu de contribuir a un millor coneixement de les diferents religions presents a Manresa, al Bages, i en definitiva, a Catalunya. L'entitat va sorgir per iniciativa d'un grup de joves universitaris que es trobaven regularment al Convent de Santa Clara i que treballen dins dels moviments de solidaritat i diàleg interreligiós- intercultural de Manresa. L'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa ha portat a terme diverses activitats en aquests 10 anys com poden ser trobades, concerts, pregàries, presentacions de llibres i de diversos números de la revista. En tot aquest temps, ha donat cobertura i plenament suport al treball del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa.
 
Per altra banda, el propòsit amb el qual va néixer la revista La Xarxa de Manresa va ser servir d’altaveu a les iniciatives de diàleg interreligiós i intercultural que principalment es portaven a terme a la nostra ciutat i a la comarca, però també al país en general. La revista va aparèixer regularment en format paper des de l'any 2003 i fins a inicis de gener del 2011 quan va deixar de publicar-se per manca de finançament.