Súria inicia la Setmana Santa amb la Fira de Rams

Redacció
24 de març del 2013
Súria ha viscut aquest diumenge la 5a Trobada gegantera.
Súria ha viscut aquest diumenge la 5a Trobada gegantera. | AjSú
Súria ha viscut aquest diumenge la 5a Trobada gegantera. Foto: AjSú

Centenars de persones de totes les edats han participat aquest diumenge, en la 5a Trobada Gegantera de Súria i en la tradicional benedicció de Rams, actes que han donat inici al cicle festiu de Setmana Santa i que culminarà amb la celebració de les Caramelles durant el cap de setmana del 30 i 31 de març. Aquesta jornada festiva de la Fira de Rams s'ha tancat per la tarda amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Súria.
 
Deu colles geganteres de diferents comarques han portat l'animació al centre urbà de Súria en la cercavila de la Trobada Gegantera, que ha començat a la plaça de Sant Joan i ha acabat en aquest mateix espai amb una ballada conjunta de tots els grups. La plaça de Sant Joan també ha acollit diferents tallers, jocs i inflables per als infants.
 
En aquesta 5a edició de la Trobada han participat les colles surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters del Gorg de l'Olla, i els grups geganters de Badalona, Beguda Alta, Borges Blanques, Cardona, Montmeló, Navarcles, Sant Andreu de Llavaneres i Santpedor.
 
La cercavila dels gegants ha passat pels carrers Ignasi Abadal, Pius Macià, González Solesio, carretera de Balsareny, carrer Ernest Solvay, avinguda de l'Ajuntament i de nou carrer González Solesio i Salvador Vancell.
 
Al final de la Trobada, totes les colles han rebut un obsequi lliurat per la regidora de Cultura, Ana Pérez, i pel president dels Geganters i Grallers del Poble Vell, Manuel Ramos, com a colla organitzadora.
 
La celebració de la Setmana Santa continuarà a Súria amb el cant de La Passió pels carrers de la vila (dijous, 28 de març, a les 21.00 h.) i el Via Crucis nocturn pel camí de Sant Salvador (divendres, 29 de març, a les 21.00 h.).
Arxivat a