L'alcalde envia la carta d'invitació al nou Papa perquè visiti Manresa

Valentí Junyent anuncia en acabar el Ple d'aquest dijous que la missiva ja és camí de Roma

Redacció
22 de març del 2013
El Papa Francesc.
El Papa Francesc. | Vatican.va
El Papa Francesc. Foto: Vatican.va

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha confirmat en acabar el Ple d'aquest dijous que ja ha enviat la carta al Papa Francesc en la que el convida a visitar Manresa quan faci una de les seves visites pastorals a Catalunya.
 
El fet que el nou pontífex pertanyi a la Companyia de Jesús, fundada per Sant Ignasi de Loiola, ha impulsat el govern municipal a cursar aquesta invitació al Papa atenent als estrets lligams que Sant Ignasi i els jesuïtes tenen amb Manresa.
 
En la seva missiva, que ja és camí de Roma, l'alcalde felicita el Papa Francesc per la seva elecció i li recorda la significació de Manresa per als jesuïtes ja que va ser la ciutat on Sant Ignasi va concebre la fundació de la Companyia de Jesús i on va escriure els Exercicis Espirituals.
 
També li recorda el passat ignasià de Manresa, representat per la Cova i altres edificis històrics de la Manresa Ignasiana, la posada en marxa del Camí de Sant Ignasi que va de Loiola a Manresa, i les celebracions -l'any 2022- dels 500 anys de la estada de Sant Ignasi a M anresa que l'Ajuntament impulsa conjuntament amb la Fundació Cova de Sant Ignaci.
 
L'alcalde ha fet arribar una copia de la carta al Provincial dels Jesuïtes a Catalunya, Lluís Magrinyà, i confia que gràcies a les bones relacions que hi ha amb els responsables de la Companyia de Jesús aquesta invitació prosperi i finalment el Papa pugui visitar Manresa.