Acord a GE Power Controls

L'empresa marxa de Sant Vicenç de Castellet pagant indemnitzacions de 60 dies per any, amb un màxim de 42 mensualitats, més 950 euros línials per any treballat, per als treballadors amb una antiguitat de fins a 21 anys, i de 1.200 euros, per al personal amb una antiguitat de més de 21 anys

Redacció
20 de març del 2013
Treballadrs de GE Power Controls dins de la fàbrica.
Treballadrs de GE Power Controls dins de la fàbrica. | CCOO
Treballadrs de GE Power Controls durant el tancament a la fàbrica. Foto: CCOO

Aquesta matinada de dimecres la direcció i el Comitè d'Empresa de GE Power Controls han arribat a un acord sobre l'ERO d'extinció per a la totalitat de llocs de treball i tancament de la planta de Sant Vicenç de Castellet. La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya valora positivament aquest acord, ja que s'ha aconseguit unes molt bones condicions econòmiques i socials per a la plantilla, bastant per sobre del que estableix la reforma laboral, i s'ha implicat l'Administració en el procés de reindustrialització, en línia amb la resolució aprovada fa uns dies pel Parlament de Catalunya.
 
En matèria econòmica, l'acord preveu indemnitzacions de 60 dies per any, amb un màxim de 42 mensualitats, més una quantitat lineal de 950 € per any treballat, per als treballadors amb una antiguitat a l'empresa de fins a 21 anys, i de 1.200 € per any treballat, per al personal amb una antiguitat de més de 21 anys. L'acord garanteix una indemnització mínima de 30.000 € per a la plantilla. Per al càlcul de les indemnitzacions, es tindrà en compte un increment salarial de l'1,5% per al 2013 i d'un 1,5% el 2014.
 
L'acord també preveu prejubilacions per als treballadors que en el moment del cessament de l'activitat tinguin a partir de 54 anys. Segons es desprèn del text acordat, l'empresa assumirà el cost del seu subsidi d'atur. En el cas dels treballadors que tinguin entre 54 i 59 anys, l'empresa els complementarà la prestació d'atur fins al 85% del salari net fins a l'edat de jubilació als 64 anys; als treballadors que tinguin entre 60 i 64 anys, els complementarà la prestació d'atur fins al 95% del salari net, fins a l'edat de jubilació als 64 anys. Aquest percentatge es revaloritzarà anualment amb un 1,5%.
 
A més a més, s'estableix una prima de 200 € al mes per garantir el procés productiu fins al cessament definitiu de l'activitat a l'empresa fixat, com a màxim, per al 31 de desembre del 2014.
 
En el marc d'aquest acord s'inclou un pla social de recol·locació de la plantilla, acompanyat per un pla de reindustrialització, mitjançant una empresa especialitzada, que s'encarregarà de buscar una alternativa industrial que garanteixi, com a mínim, un contracte indefinit per a 50 treballadors afectats per l'ERO i que  l'activitat industrial tingui una viabilitat mínima de 10 anys. GE Power Controls aportarà 250.000 € per al pla de reindustrialització.
 
Dijous es constituirà una comissió de seguiment en la qual estaran representats el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, GE Power Controls, l'empresa especialitzada i la Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya. Aquesta comissió, a més a més de vetllar pel compliment recollides en l'acord, posarà els mitjans i instruments que tant l'Administració autonòmica com local tenen en els seus àmbits d'actuació per engegar aquesta pla de reindustrialització.
 
La consecució d'aquest acord ha estat fruit de la mobilització de la plantilla i de l'esforç exercit en la mesa de negociació davant una decisió empresarial que no estava justificada, per la qual cosa s'ha aconseguit arrencar a l'empresa les millors condicions possibles per als treballadors i treballadores afectats, molt per sobre del que estableix la reforma laboral.