Consell Comarcal dóna suport a la plantilla de Power Controls

Els grups comarcals de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP, PP i PXC signen un comunicat en què es posen a disposició dels treballadors de la planta de Sant Vicenç

Redacció
19 de març del 2013
La Junta de Portaveus del Consell Comarcal del Bages, que s'ha reunit aquest matí, ha signat un comunicat de suport a la plantilla de Power Controls de Sant Vicenç de Castellet. El Consell Comarcal se suma al posicionament que han adoptat altres institucions durant els darrers dies per demanar que es reconsideri la posició de la multinacional que ha anunciat la seva intenció de traslladar la producció a Polònia. En aquest sentit, el Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet també han expressat el seu suport als treballadors i treballadores de la multinacional. 
 
Comunicat de la Junta de Portaveus
Davant l'anunci, per part de la multinacional GE Power Controls, situada a Sant Vicenç de Castellet, de traslladar la seva producció́ a Polònia progressivament fins al tancament patronal definitiu al març del 2014.
 
La junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages, reunida el 19 de març, expressa el seu suport als treballadors i treballadores afectats de la planta de General Electric a Sant Vicenç de Castellet i insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a:
  • Realitzar les gestions oportunes davant la direcció́ de la multinacional General Electric per evitar aquesta deslocalització́ i a implementar el Pla d'Acc1Ó que la pròpia direcció́ local de General Electric va elaborar.
  • Vetllar per l'estricte compliment de la legalitat vigent en el cas que es doni un  procés d'acomiadaments col·lectius, en la tramitació́ de l'ERO i en tots els procediments que es donin.
  • Efectuar les gestions oportunes davant el Govern de l'Estat per a que també́ s'impliqui per evitar aquesta deslocalització́.
  • Expressar el seu compromís en el suport a les polítiques industrials i a aquelles que basin la sortida de la crisi en el suport a l'economia productiva.
  • Treballar per la promoció de l'economia local i la creació d'ocupació.
  • Prioritzar el suport a les polítiques industrials i l'economia productiva.
  • En el cas de les grans empreses multinacionals  a Catalunya, amb beneficis i en  perill de deslocalització,  com és ara Power Controls,  demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya a intervenir davant de les matrius de les empreses, amb l'objectiu de defensar i consolidar indústries competitives i un sector especialitzat.