Els treballadors de Power Controls asseguren que continuaran tancats

Els sindicats denuncien que la planta té beneficis i demanen una indemnització superior als 45 dies per any treballat

Redacció
16 de març del 2013
Treballadors de GE Power Controls durant el tancament aquesta passada nit.
Treballadors de GE Power Controls durant el tancament aquesta passada nit. | CCOO
Treballadors de GE Power Controls durant el tancament aquesta passada nit. Foto: CCOO

Un total de 126 treballadors de l'empresa Power Controls, ubicada a Sant Vicenç de Castellet, continuen tancats a les instal·lacions de la fàbrica per protestar en contra el tancament i les condicions d'acomiadament que proposa la direcció de la multinacional General Electrics. La plantilla exigeix a l'empresa que reprengui les negociacions després que fa un mes anunciés que tancaria la planta bagenca el 2014, malgrat tenir beneficis. La secretària general de CCOO a Power Controls, Marina López, ha explicat que l'empresa "no ens ofereix més de 45 dies per any treballat, tot i que ja han tancat altres fàbriques del grup oferint 58 dies". El període de negociació s'acaba aquest dijous.
 
La plantilla de GE Power Controls -una fàbrica de components elèctrics propietat de la multinacional nord-americana General Electric- fa prop de 24 hores que estan tancats dins de les instal·lacions de la fàbrica a Sant Vicenç de Castellet. La secretària general de CCOO a Power Controls, Marina López, ha explicat que el tancament és "indefinit" fins que "l'empresa no canviï d'actitud". 
 
General Electrics va anunciar fa un mes que tancarà la planta del Bages l'any 2014. López ha explicat que la fàbrica "té beneficis" i que "l'any 2011 va ser premiada com la millor planta de tot el món". Tanmateix, ha dit López, la política de l'empresa és "traslladar tota aquella activitat productiva que no arribi al 36% de beneficis a les plantes de l'Europa de l'Est i nosaltres en els últims tres exercicis hem aconseguit un 28, un 27 i un 26% de beneficis respectivament". 
 
El motiu de la tancada és, en primer lloc, que l'empresa no tanqui i no es produeixin els acomiadament. Tot i això, ha explicat la delegada sindical, "també demanem un pla industrial i un pla social amb unes condicions dins dels paràmetres que sempre ha fet servir General Electric amb el tancament d'altres plantes". Els treballadors es queixen que la multinacional els ofereix 45 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, mentre que a d'altres plantes, com la de Getafe, "els van oferir 58 dies per any i un pla social de jubilació des dels 57 anys fins els 65 amb un 100% del sou". 
 
El període de negociació amb l'empresa s'esgota aquets dijous i, si no arriben a un acord, el sindicat ha anunciat que portarà l'expedient als tribunals. El Ple del Parlament va aprovar aquest dimecres una declaració institucional que insta al Govern a fer "les gestions necessàries" davant la multinacional per evitar la deslocalització de l'empresa.