Demanen que tornin les voreres a les Escodines

Veïns del carrer volen que la intervenció urbanística que es va fer fa 6 anys es repensi aprofitant que dilluns comencen les obres de reparació de la via

Redacció
14 de març del 2013
El carrer de les Escodines.
El carrer de les Escodines. | Estefania Escolà
El carrer de les Escodines. Foto: Estefania Escolà

Veïns de les Escodines de Manresa han iniciat una campanya per a posar voreres al carrer i situar radars per sancionar els vehicles que hi circulin a més de 30 km/h aprofitant les obres de restauració que han de començar aquest dilluns 18 de març.
 
Els grup de veïns, que recull signatures per presentar a l'Ajuntament, recorda que en el seu origen les obres que ara s'han de restaurar estaven pensades per fer, del carrer Escodines, un carrer "peatonal preferent de circulació invertida" amb el ben entès que requeria l'obertura d'un "nou vial a les Saleses", obra que no s'ha realitzat. Els veïns consideren que davant de la impossibilitat d'obrir aquest nou vial, cal rectificar per reduir la degradació urbana, activar la revitalització i evitar la marginalitat d'aquesta zona de la ciutat.
 
Dilluns 18 de març, recorden els veïns i comerços, "es vol reparar una obra mal feta, però es vol fer  sense repensar-la", com si "l'experiència viscuda al carrer, les circumstàncies i els resultats no fossin eloqüents per veure que no serveix per a la seguretat dels veïns.
 
Després de més de 6 anys "suportant entre 3.000 i 4.000 vehicles diaris, una circulació invertida insegura i perillosa, i un fons que hauria de pujar 600.000 euros de la fiança del constructor i 70.000 de les contribucions especials dels veïns", cal que es "rectifiqui i es posin voreres", recull el manifest elaborat.