La gamma Picapoll Artium es renova

Aprofitant la sortida al mercat de les noves anyades, els dos productes Picapoll Artium gaudeixen d'una nova imatge

Redacció
12 de març del 2013
Els dos productes Picapoll Artium amb la nova imatge.
Els dos productes Picapoll Artium amb la nova imatge. | Artium
Els dos productes Picapoll Artium amb la nova imatge. Foto: Artium

Des que el Celler Cooperatiu d'Artés va creure en el Picapoll i va ser la primera bodega al Bages que va decidir embotellar aquesta varietat en envàs de vidre, ja han passat 58 anys. Aquest aposta va evitar que els pagesos arrenquessin els ceps i que avui el Picapoll sigui la varietat més representativa i preuada de la DO Pla de Bages. 
 
Després de l'última novetat fa un any de la gamma Artium amb la incorporació del rosat "Dolç Natural", aquest mes de març i aprofitant la sortida al mercat de les noves anyades, els dos productes Picapoll Artium gaudeixen d'una nova imatge, una imatge més propera a un mercat més jove i exigent. 
 
Per ressaltar el valor de la tradició, s'ha decidit incorporar l'any en que es va iniciar a comercialitzar del picapoll, destacant "des del 1955". En la nova imatge també s'ha volgut realçar la personalitat de la varietat, apareixent el símbol del gra de raïm i les seves picades negres. 
 
I la nova imatge es complementa amb el tipus d'ampolla, una ampolla "bordalesa" estilitzada jove buscant la imatge de frescor que el producte ofereix, i una ampolla "borgonya" pel fermentat en bóta, que amb les seves corbes transmet la complexitat del seu sabor. 
 
Els dos productes, que van ser puntuats per la Guia de Vins de Catalunya 2013 amb un 9,11 el jove i un 9,20 el fermentat en bóta, són 100% picapoll de l'anyada 2012 i mentre el jove es fermenta al dipòsit d'acer inoxidable i s'embotella sense cap tipus de criança, el Picapoll Artium bóta comença a fermentar al dipòsit d'acer per acabar la fermentació en bótes de roure noves, removent les lies amb el sistema "battonage" durant 4 mesos.

Definició Picapoll Artium Bóta
Sorprèn el contrast de la frescor de ser un vi jove amb la maduresa de la barrica. En nas, és molt fi i ple d'aromes tropicals, sobresortint-ne el coco. Si el deixem que s'expressi uns minuts, van apareixen els torrats de la fusta, vainilla i espècies. En boca és una combinació de gustos molt ben integrats, fruita i fusta, arrodonits per la cremositat que dóna el treball amb els llevats. Ideal per acompanyar amb peixos, amanides… o senzillament sol. 
 
Definició Picapoll Artium Jove
És un vi jove, de color groc cristal·lí i amb ribets verdosos, de llàgrima lleugera en copa. Al nas ens deixa molta flor blanca, i aromes de fruita com ara poma,albercoc i d'herbes aromàtiques típiques del Bages. En boca és molt fàcil de beure, i amb una acidesa més delicada que els darrers anys. La seva frescor el fa fàcil de maridar però ens agrada recomanar-lo per beure'l mentre preparem el dinar o el sopar tot picant una mica de formatge i fuet.