Emoció en la desfilada de Míriam Ponsa a la Valldaura

La jornada de portes obertes del centre es converteix en una festa que ha servit per inaugurar la nova formiga gegant que presideix el pati de l'escola

Redacció
09 de març del 2013
Míriam Ponsa donant indicacions als petits models.
Míriam Ponsa donant indicacions als petits models. | Escola Valldaura
Míriam Ponsa donant indicacions als petits models. Foto: Escola Valldaura

Prop de 80 alumnes de l'escola Valldaura de Manresa, han participat com a models de la desfilada organitzada per la dissenyadora Miriam Ponsa. Els vestits dels joves models evocaven els nens que treballaven a les fàbriques que encara, hores d'ara, envolten el centre escolar, tot i que ara tenen altres usos, i que estan servint com a eix temàtic per treballar el contingut curricular del centre. Míriam Ponsa ha assegurat que "més enllà de fer aquesta desfilada a l'escola on van els meus fills, el treball ha resultat tot un repte", del qual la dissenyadora se n'ha mostrat "satisfeta". La música que ha acompanyat la desfilada ha estat la que el pianista Manel Camp, avi de l'escola, ha cedit i que forma part d'un únic i extraordinari concert que va oferir al Museu de la Tècnica de Manresa on el moviment dels telers que allà s'hi exposen aportaven la percussió a la melodia.
 
Inauguració de la Formiga del pati
La Festa de l'escola Valldaura ha servit també per inaugurar el nou mobiliari que presideix el pati de l'escola, una formiga gegant que serveix com a gronxador. A l'escola Valldaura es treballa per comissions en les que les famílies hi tenen un paper molt important. En aquest cas la comissió d'obres ha dissenyat el nou espai del pati i, gràcies a la col·laboració de la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Manresa s'ha pogut aconseguir el nou mobiliari. El regidor, Toni Llobet, a més de presidir la desfilada de moda ha estat l'encarregat d'inaugurar la nova formiga de Valldaura, símbol del treball constant i conscient.