Guiteras vol que el procés iniciat pel Tribunal de Comptes sigui ràpid

L'alcalde de Moià li fa por que si el procés dura molt es trenqui la "pau social" del poble

Redacció
07 de març del 2013
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras.
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. | Adrià Costa
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Foto: Adrià Costa

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha demanat que el procés iniciat pel Tribunal de Comptes sigui ràpid per garantir la "pau social" del poble. El batlle ha instat al Tribunal de Comptes -que és qui ha de dictaminar sentència- a actuar amb rapidesa "per no allargar el patiment d'aquestes persones i el de les seves famílies". "Si algú ha fet alguna cosa malament que ho repari, però que s'aclareixi la responsabilitat de cadascú", ha afegit. Com va avançar Manresainfo.cat la nit de divendres, la Sindicatura de Comptes considera responsables de presumptes irregularitats en l'erari públic l'antic alcalde, 15 regidors, 4 tècnics, el secretari i l'interventor de l'Ajuntament de Moià, que hauran d'aportar abans de dilluns un aval de més de 4,4 milions fins que el Tribunal de Comptes es pronunciï.
 
Els 16 regidors i 6 tècnics de l'Ajuntament de Moià que la Sindicatura de Comptes considera responsables de les presumptes irregularitats que es van cometre en l'erari públic durant els anys 2006-2009 han de respondre amb el seu patrimoni fins que el Tribunal de Comptes es pronunciï. Entre els 22 implicats hauran de presentar un aval de més de 4,4 milions i cadascun ho farà amb una aportació que varia segons les presumptes irregularitats que se'ls hi atribueix. Fonts properes al cas han assegurat que el termini per fer-ho s'acaba aquest dilluns i, en cas contrari, se'ls embargarà els comptes i propietats. Aquestes conclusions són el resultat de la denúncia presentada l'any 2009 pel grup MAP-ERC. 
 
Els implicats en presumptes irregularitats a Moià durant els any 2006 i 2009 hauran de declarar de quins béns econòmics o patrimonials disposen com a garantia de reparació del possible dany causat a l'erari públic durant aquest període. Tot i això, aquest ingrés o aval quedarà pendent de l'execució final fins que el Tribunal de Comptes dicti sentència. En concret, entre els implicats hi ha quatre tècnics, el secretari, l'interventor i 16 regidors de les dues passades legislatures de CiU, PSC i MAP-ERC.
Arxivat a