El TEDx Manresa 2013 arriba el 22 de març

Amb el títol #SacsegemManresa s'obriran portes a persones i consciències que amb el seu missatge personal o professional aportin un valor interessant i motivador

Redacció
28 de febrer del 2013
L'equip del TEDx Manresa.
L'equip del TEDx Manresa. | Noemí Iglesias
L'equip del TEDx Manresa. Foto: Noemí Iglesias

Frases com: "escoltar i conèixer el que altres persones ens poden explicar de les seves experiències i idees pel progrés col·lectiu", "descobrir de primera ma idees i/o experiències reveladores amb connexió social", "enriquir-me com a persona, escoltant gent interessant i contribuir amb el meu granet de sorra a canviar tanta negror, pessimisme que ens envolta", "rebre una injecció de moral", o "conèixer històries inspiradores de les que extreure aprenentatges útils" són les que motiva al públic a assistir al TEDxManresa 2013. 
 
El proper 22 de març Manresa s'omplirà d'inspiració i d'energia gràcies a missatges transformadors que exposaran els 13 ponents que aquest any formaran al cartell d'aquest esdeveniment anual. Amb el títol #SacsegemManresa s'obriran portes a persones i consciències que amb el seu missatge personal o professional aportin un valor interessant i motivador. L'objectiu de l'equip del TEDxManresa és generar preguntes i no respostes, i que cadascú des del seu lloc, amb allò que sap fer, fent xarxa, sent socialment actiu i treballant en equip, tingui la capacitat de construir un món millor.
 
Es parlarà d'humanitat, de projectes personals, d'educació, de projectes de ciutat, de noves consciències, de canvis de paradigma, de transformacions socials, de la conseqüència dels valors, de la consciència dels valors... I ho faran persones com: Jordi Pigem, Xavier Melloni, Núria Picas, Joan Soler, Jil Van Eyle, Jordi Vilaseca, Santi Errando, Enric Duran, Jaume Barberà, Catherine L'Ecuyer, Amadeu Barbany, Favio Chavez i Benedetta Tagliabue. 
 
L'equip que forma el TEDxManresa, format per Miriam Ponsa, Valentí Oviedo, Esteve Pintó, Natxo Tarrés, Jaume Ferrer i Núria Cabrera pensa que les idees alliberen a l'ésser humà, i aquest esdeveniment vol demostrar que les coses es poden fer diferents, a la vegada que és un altaveu molt important per a la ciutat de Manresa, projectant la ciutat més enllà de les comarques de la Catalunya Central. 
 
El TEDxManresa, on la x significa que l'esdeveniment és organitzat localment i de manera independent, porta un programa de xerrades i temàtiques que concentra a experts i emprenedors que estan canviant l'entorn, tant a nivell de ponents com a nivell de públic. 
 
El TED (Technology, Entertainment and Design) és una organització, sense ànim de lucre, que des de fa 29 anys es dedica a promocionar les idees que es consideren rellevants. Anualment la conferència TED es celebra a Long Beach, a Califòrnia, i la seva capacitat de difusió va aconseguir que l'any passat es realitzessin 5000 conferències TEDx en 1200 ciutats del món. 
 
Les inscripcions del TEDxManresa, que tindran un cost de 35€ i són limitades, es podran fer accedint a www.tedxmanresa.com . Una de les coses que tenen les conferències TEDx és que es poden seguir en directe per streaming via web, i al cap de pocs dies tots els vídeos es pengen a la xarxa. La jornada acabarà amb un sopar networking entre ponents, participants i partners. 
 
Les infografia dels participants que va tenir el TEDxManresa 2012 va ser: 
Mitjana d'edat: 37 
Professionals lliberals: 80% 
Assalariats: 10% 
Buscant feina 10% 
Estudis: 80% llicenciats 
 
Procedència: 
Bages: 79%, dels quals el 85% són de Manresa 
Osona: 5% 
Anoia: 5% 
Barcelonès: 5% 
Berguedà: 1% 
 
Un dels punts importants en aquest TEDxManresa és la confiança que fan les empreses a l'organització abans de tenir coneixement dels ponents que hi participaran. Empreses com Mútua Manresana, Kids&Us, Roqueta-Torras advocats, Catel, Emi, Supermercats Llobet, Assessoría del Bages, Presaba, Forn de Cabrianes, Viatges Masanés, Oliva Torras, Cots i Claret i l'Ajuntament de Manresa creuen en un projecte fet per persones i pensat per a les persones.