La plantilla de GE Power Controls protesta a Barcelona

El comitè d'empresa serà rebut al Parlament per representants d'ICV-EUiA, PSC, ERC i CiU, i s'entrevistarà amb el conseller Felip Puig

Redacció
26 de febrer del 2013
Imatge d'arxiu d'una mobilització dels treballadors de GE Power Controls.
Imatge d'arxiu d'una mobilització dels treballadors de GE Power Controls. | Arxiu ACN
Imatge d'arxiu d'una mobilització dels treballadors de GE Power Controls. Foto: Arxiu ACN

Aquest dimecres, 27 de febrer, els treballadors i treballadores de GE Power Controls traslladaran a Barcelona la seva protesta contra el tancament de la planta de Sant Vicenç de Castellet, per tal d'exigir al Govern de la Generalitat que intercedeixi davant la multinacional per evitar la deslocalització.
 
Està previst que la plantilla arribi a la capital catalana cap a les 10 h, aproximadament, i llavors es congregaran a l'avinguda Meridiana, a l'alçada del carrer de Rosselló i Porcel, on faran una acció de protesta. A continuació, es desplaçaran fins a la Via Laietana, davant la seu de CCOO on, cap a les 11 h, iniciaran una marxa fins al Parlament de Catalunya, on es concentraran en defensa dels llocs de treball i de la continuïtat de la factoria.
 
A primera hora de la tarda, el Comitè d'Empresa, integrat totalment per CCOO, serà rebut pels grups parlamentaris d'ICV-EUiA, PSC, ERC i CiU, a qui explicaran la situació de l'empresa i els demanaran el seu suport per evitar el tancament. A les 17.30 h, el Comitè d'Empresa es reunirà amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, per demanar-li que la Generalitat prengui part davant la multinacional en defensa de l'ocupació i l'activitat industrial de la planta. En aquesta trobada els acompanyarà l'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres, i la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado, que donen total suport als treballadors i treballadores de GE Power Controls.
 
La plantilla i el Comitè de GE Power Controls també compten amb el suport de la família Agut, propietària de les naus on està instal·lada la fàbrica, que ja els manifestat la seva disposició per fer les gestions oportunes davant de l'Administració i de l'empresa per evitar el tancament de la planta i garantir el manteniment dels llocs de treball.
 
A partir de les 22 h d'aqust dimarts, la plantilla reprendrà la vaga, que es va ajornar temporalment a l'espera de la reunió de mediació.