Punt Òmnia de les Escodines passa a l'Ajuntament

A partir del mes d'abril, l'Ajuntament relleva a l'Associació de Veïns de les Escodines per continuar oferint nous cursos i més econòmics

Redacció
25 de febrer del 2013
L'Ajuntament de Manresa assumirà a partir del mes d'abril la gestió del Punt Òmnia del Casal de les Escodines amb l'objectiu de millorar els serveis que s'hi ofereixen i garantir l'accés a les noves tecnologies especialment a joves, col·lectius amb dificultats d'accés al món laboral, gent gran, immigrants i aturats de llarga durada.
 
En aquests moments és l'Associació de Veïns de les Escodines qui gestiona de forma indirecta aquest programa i el seu contracte amb l'Ajuntament de Manresa finalitza el proper 7 d'abril de 2013.
 
En acabar aquest contracte, el consistori continuarà amb el desenvolupament del programa amb una gestió directa que tindrà el doble objectiu de garantir la seva viabilitat econòmica i millorar les condicions en l'accés al programa als usuaris i usuàries amb major risc d'exclusió.
 
Cursos gratuïts per a gent gran i aturats
En aquest sentit, els cursos d'iniciació a la informàtica que fins ara tenien un cost trimestral de 25 € pels socis de l'Associació de Veïns de Les Escodines i de 35€ pels no socis, passen a ser gratuïts per a les persones més grans de 65 anys i la resta d'usuaris gaudiran d'un descompte del 50%.
 
Els cursos dirigits a persones en atur, per a la recerca activa de feina continuaran sent gratuïts.
 
Els cursos del Punt Òmnia de les Escodines s'iniciaran a partir de l'abril, s'han programat tres cursos d'iniciació a la informàtica i Internet de nivell 1, un curs d'iniciació a la informàtica i Internet de nivell 2 i un tercer curs d'iniciació a la informàtica nivell 3. Ta mbé s'ha programat dos cursos de recerca de feina a partir de l'abril nivell 1 : Eines bàsiques i nivell 2 xarxes social.
 
Les inscripcions d'aquest cursos poden fer al Casal de les Escodines, Carrer Sant Bartomeu 50-52, i al telèfon 93 872 54 54.
 
Punt Òmnia, un programa de la Generalitat
El programa Punt Òmnia que promou la Generalitat de Catalunya, té com a finalitat evitar la bretxa digital en la ciutadania i afavorir la igualtat d'oportunitats de les persones que tenen més dificultats per accedir a les TIC, però sense excloure el conjunt de la població. Els punts Òmnia ofereixen espais i equipaments dotats de maquinari i programari i compten amb el suport d'un dinamitzador.
 
És important destacar que el Punt Òmnia és un programa no un servei, que va dirigit principalment a gent jove, col&mid dot;lectius amb dificultats d'accés al món laboral, gent gran, immigrants i aturats de llarga durada. La línees d'actuació dels Punt Òmnia són bàsicament tres: Formació (tallers d'iniciació a la informàtica) inserció laboral (tallers de recerca activa de feina per Internet) i l'ús comunitari, (l'ús lliure dels ordinadors i accés lliure a Internet).