Els treballadors de GE Power Controls fan vaga indefinida

El comitè d'empresa de la fàbrica de Sant Vicenç de Castellet rebutja el tancament i l'acomiadament de 135 treballadors

Redacció
21 de febrer del 2013
Imatge d'arxiu d'una mobilització dels treballadors de GE Power Controls.
Imatge d'arxiu d'una mobilització dels treballadors de GE Power Controls. | Arxiu ACN
Imatge d'arxiu d'una mobilització dels treballadors de GE Power Controls. Foto: Arxiu ACN

El Comitè d'Empresa de GE Power Controls, integrat totalment per CCOO, ha convocat vaga indefinida a partir del proper dilluns, 25 de febrer, per manifestar el seu rebuig a la decisió de l'empresa de tancar la fàbrica de Sant Vicenç de Castellet. La plantilla ha donat total suport a aquesta convocatòria en defensa de la continuïtat de la planta i dels llocs de treball. El Comitè d'Empresa anirà concretant les jornades de mobilització en funció de l'avanç de les negociacions.
 
La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya i el Comitè d'Empresa denuncien que es tracta d'una decisió política de la multinacional per deslocalitzar la producció a Polònia i que no existeixen causes objectives que justifiquin aquesta decisió, ja que les dades econòmiques i productives aportades per l'empresa no corresponen als números reals de la factoria de Sant Vicenç de Castellet, que té beneficis. Per aquesta raó han sol·licitat a la direcció de GE Power Controls documentació addicional, sense que pel moment hagin obtingut resposta.
 
Una representació del Comitè d'Empresa es va reunir dimecres amb l'alcalde i la tinent d'alcalde de Sant Vicenç de Castellet per demanar-li el suport del consistori per intercedir davant de l'Administració catalana i de la multinacional per garantir el manteniment de l'activitat de la factoria i dels 135 llocs de treball. Des del consistori els van expressar el seu suport absolut als treballadors i treballadores de GE Power Controls i es van comprometre a fer les gestions necessàries amb la Generalitat.