Miralda dissol el Consell Rector de la Masia del Calvet

El ple de Sant Salvador de Guardiola va prendre aquesta decisió per "evitar duplicitats administratives" i "dissimular" el dèficit de l'organisme autònom. L'oposició es queixa perquè desapareix l'únic consell que té representació dels veïns

Redacció
20 de febrer del 2013
Ple de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.
Ple de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola. | Lector
Ple de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola. Foto: Lector

La Masia del Calvet, l'òrgan autònom que gestiona el centre de dia, el casal de la gent gran, i d'altres activitats de Sant Salvador de Guardiola podria perillar. En els seus estatuts tenia com a fins essencials l'assistencia benèfica a persones necessitades o desamparats i, en general, tota mena d'activitats benefico-socials, lúdiques i culturals. El seu Consell Rector estava conformat per regidors de l'equip de govern, regidors de l'oposició, i alguns presidents de les diverses associacions de veïns del municipi.
 
En el ple de l'ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, celebrat aquest dimarts, es va posar a votació la dissolució del Consell Rector de la Masia del Calvet, que va ser aprovada pels membres de l'equip de govern. En contra, hi van votar els dos regidors de Convergència, considerant que les formes per part de l'ajuntament no havien estat correctes. També va votar-hi en contra la regidora de la CUP, que va demanar que es retirés aquest punt de l'ordre del dia, i el regidor d'Entesa pel Progrés Municipal. El regidor socialista va aixecar-se de la cadira i no va emetre cap vot, com a protesta per l'aprovació d'aquest punt.
 
Mitja hora abans de la celebració del ple s'havia reunit el Consell Rector de la Masia per a sotmetre a votació els pressupostos, que, igual que havia passat en l'exercici anterior, no van ser aprovats. Això va obligar a l'equip de govern a modificar també la proposta d'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament al ple, i es va haver de votar una esmena per a retirar els pressupostos de la Masia, i sotmetre a votació només els que afecten el consistori.
 
L'esmena es va acceptar, amb l'únic vot en contra de la CUP que ja va denunciar l'any 2012 que es portéssin a votació del ple els pressupostos de la Masia, quan tampoc havien estat aprovats pel Consell Rector. En aquesta ocasió, amb l'esmena aprovada, es van votar només els pressupostos de l'ajuntament i van prosperar, amb els vots a favor de l'equip de govern i els de CDC, i amb els vots en contra de la CUP, PSC i EPM.
 
El Consell Rector era dels pocs òrgans amb democràcia participativa que permetia veu i vot a la ciutadania, amb els representants de les associacions de veïns. L'ajuntament va decidir no escoltar la petició de la majoria del Consell Rector, que demanava seguir vigent, i el va dissoldr, alegant que portar la comptabilitat de la Masia del Calvet era farregós, duplicava esforços i mostrava el seu dèficit de forma molt evident. D'aquesta manera, també la gestió de la Masia es portarà de forma directa des de l'Ajuntament i només s'haurà de comptar amb els vots de l'equip de govern per a prendre decisions. L'equip de govern va proposar també la creació d'un consell d'usuaris consultiu per als usuaris del centre de dia, per tal de poder captar les seves necessitats concretes del seu dia a dia.
 
Tot i que fa uns 10 mesos que preveuen tirar-ho endavant, l'ajuntament no ha trobat cap buit a l'agenda per a poder dur a terme la reunió amb els familiars dels usuaris fins a data d'avui. El Consell Rector també creia necessària la creació del Consell d'Usuaris, però no per a suplir el Consell Rector, ja que el Consell Rector sí que tenia poder polític vinculant en les seves tasques atrubuïdes (contractació, pressupostos, normes de règim interior i serveis, etc.).