Neix una plataforma per permetre la recollida d'aigua de les fonts

El text en forma de moció es presentarà al ple d'aquest dimarts amb el suport, de moment, de la CUP

Laura Busquets
19 de febrer del 2013
Membres de la plataforma deixen córrer l'aigua de la font.
Membres de la plataforma deixen córrer l'aigua de la font. | Laura Busquets
Membres de la plataforma deixen córrer l'aigua de la font. Foto: Laura Busquets

La Plataforma per un Civisme Popular de Manresa ha reclamat aquest dilluns que s'elimini la prohibició de recollir aigua de les fonts de la ciutat de l'ordenança de civisme. Un dels membres de la Plataforma, Ricard Sánchez, ha denunciat que la norma "criminalitza" l'ús de les fonts públiques per part d'aquelles persones que no disposen d'aigua corrent per raons de la crisi. Segons ha explicat, "l'aigua és un bé de primera necessitat" i el seu accés "un dret universal", i "no té sentit" que el consistori sancioni les persones que en van a recollir. Sánchez ha alertat que l'ordenança fa que la gent no vagi a les fonts del centre i "desplaci" el problema a les fonts més allunyades del nucli urbà.
 
La Plataforma per un Civisme Popular ha assenyalat, a través d'un dels seus membres, Ricard Sánchez, que l'aigua potable és un "bé bàsic de primera necessitat", essencial per a la salut, l'alimentació, la prevenció de malalties, la higiene personal, la neteja domèstica i el bon desenvolupament de les persones en tots el àmbits.
 
Sánchez ha denunciat que a causa de la crisi econòmica i social que pateix la ciutadania fa que algunes persones tinguin dificultats per accedir a l'aigua potable i hagin optat per l'opció d'anar-la a buscar a les fonts de la ciutat. La nova ordenança de civisme, ha afegit, "criminalitza" l'accés a l'aigua i ha provocat que algunes persones per "por" a ser sancionades hagin decidit no anar més a les fonts del centre i recollir l'aigua a fonts més allunyades.
 
La Plataforma vol que s'eliminin els punts de l'ordenança de civisme de Manresa referents a la recollida d'aigua "per sentit comú". El text que han redactat s'entrarà en forma de moció al ple d'aquest dimarts i compta, de moment, amb el suport de la CUP.