Ceps i Manduca celebra la 4a Festa Homenatge al porc

Redacció
19 de febrer del 2013
Elaboració de botifarres a la 4a Festa Homenatge al porc.
Elaboració de botifarres a la 4a Festa Homenatge al porc. | CiM
Elaboració de botifarres a la 4a Festa Homenatge al porc. Foto: CiM

El passat diumenge, l'Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca de Sant Vicenç de Castellet va celebrar la 4a. Festa Homenatge al Porc amb la participació d'un centenar llarg de persones que varen anar entrant i sortint de la sala polivalent de Can Soler durant tot el dia, per degustar totes les parts del porc. A les 7 del matí els organitzadors ja van preparar el foc perquè a les 10 tothom qui volgués esmorzés careta, botifarra negra, cansalada, galtes, peus, llom, carn magra i costellam. Un cop esmorzats i feta la sobretaula, es va encetar un pernil "pata negra" de 8 kgs que tothom va poder tastar. Als volts del migdia es varen començar a elaborar les botifarres i el xoriço, que més tard és menjaria per dinar junt a unes mongetes del ganxet de la riereta de Castellbell i el Vilar. Aquest any també com a novetat hi va haver botifarra del perol. Tot plegat regat amb vins i caves del Bages. Per postres, com és habitual de cada any, un magnífic pastís dedicat a l'animal en qüestió, i per acabar-ho de pair unes taronges. Mentres es feia la sobretaula, es varen sortejar dues paletilles de pota negra. Finalment els cafès, cigalons i tallats varen acompanyar a uns quants a jugar a la botifarra.
 
La propera activitat de l'associació, serà la 5a Calçotada Popular a Vallhonesta el diumenge 24 de març.