Manresa obre el nou pàrquing de l'actuació Escodines

Fins al proper dia 20 de febrer l'aparcament serà gratuït per a que tothom qui ho vulgui el pugui conèixer per dins

Redacció
12 de febrer del 2013
Alcalde, regidors i tècnics durant la visita a l'aparcament.
Alcalde, regidors i tècnics durant la visita a l'aparcament. | AjM
Alcalde, regidors i tècnics durant la visita a l'aparcament. Foto: AjM

Tal i com avançava Manresainfo.cat , el nou pàrquing de l'actuació de les Escodines, ha obert de manera que estigui llest per a les Festes de la Llum, el proper 21 de febrer. La resta de l'actuació s'espera donar-la per conclosa a finels de mes. Manresa ha obert aquest dimarts el nou pàrquing Centre Històric, un aparcament subterrani de rotació de 218 places, situat entre els carrers Montserrat i Via Sant Ignasi, en ple Nucli Històric de Manresa i de fàcil accés per l'entrada sud de la ciutat. Amb la seva estrena, es fa un nou pas per millorar la mobilitat i revitalitzar aquest sector de la ciutat.

L'acte de presentació del nou pàrquing l'ha fet l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha estat acompanyat per diversos regidors de l'equip de govern, així com una vintena de representants d'entitats cíviques, veïnals i de comerciants del Centre Històric.

Junyent ha afirmat que "aquest és un dia d'alegria perquè posem en funcionament aquest nou pàrquing que està, en primer lloc, al servei dels ciutadans. I també al servei dels visitants que el tindran com a lloc de referència i porta d'entrada dels principals punts turístics i d'interès de la ciutat". L'alcalde ha assegurat que "l'Ajuntament està complint els seus compromisos" i ha volgut agrair "la comprensió" de l'empresa constructora Dragados per ajudar a fer-ho possible.

L'alcalde ha explicat que "aquest pàrquing donarà servei a moltes persones i ha d'ajudar a potenciar l'atractivitat i la mobilitat al Centre Històric, a més de facilitar l'aparcament de tots aquells que vindran a visitar punts turístics com La Seu i la Cova".

Durant la visita, el gerent de l'empresa Forum, Francesc Carné, ha explicat als assistents les característiques tècniques del nou estacionament, els preus i abonaments "força econòmics per potenciar-ne l'ocupació". La visita ha finalitzat amb un recorregut per les tres plantes del pàrquing.

Una ubicació privilegiada
L'estacionament estarà obert de forma gratuïta fins el 20 de febrer perquè la ciutadania el pugui conèixer. La seva ubicació privilegiada el situa molt a prop dels centres administratius de l'Ajuntament, del Museu Comarcal, així com a tocar de la Façana Sud, on trobem els edificis històrics més emblemàtics de Manresa: la basílica gòtica de la Seu i la Cova de Sant Ignasi.

Aquest nou aparcament tindrà tres plantes, al soterrani dels dos blocs d'habitatges que Forum està a punt d'enllestir al sector entre la via de Sant Ignasi i el carrer Montserrat i incorporarà leds lluminosos per indicar si la plaça està lliure o ocupada, un sistema de vigilància a través d'un circuit de càmeres de videoseguretat i conserge durant l'horari d'obertura de rotació.

L'equipament serà de rotació i s'hi podrà estar abonat en alguna de les diferents modalitats o bé fer-ne un ús puntual. El funcionament serà idèntic al dels Quatre Cantons, també gestionat per Forum. Totes les places seran de rotació, de manera que els abonats tampoc no tindran sempre reservada la mateixa plaça.

Per als abonats, l'aparcament serà accessible les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, i per als vehicles de rotació l'horari d'obertura serà de dilluns a dijous en horari diürn (de 07:00 a 23:00 hores) i en horari diürn i nocturn els divendres i els dissabtes. No s'aplicarà aquesta restricció d'horari les vigílies de festiu i els festius d'obertura comercial.

Oberta la sol·licitud d'abonaments
Les persones interessades ja poden presentar les sol·licituds d'abonament per aquest nou pàrquing personalment a les oficines de Forum, a la Plaça Immaculada, 3 baixos. Telèfon: 93 872 56 01 o bé a través de l'espai web www.forumsa.cat . Les tarifes dels abonaments amb IVA inclòs son les següents:

  • 24 hores (de dilluns a diumenge). 80€/mes
  • Diürn (de 7:30h a 21h, de dilluns a divendres) 60,00 €/mes
  • Nocturn (de 19h a 9h de dilluns a divendres i dissabtes i diumenges tot el dia) 40,00 €/mes
  • Mig dia (de 7:30 h a 16h, de dilluns a divendres) 35,00 €/mes
  • Tarda (de 15:30 h a 22:30 h de dilluns a divendres) 35,00 €/mes
  • Motos 24 hores (de dilluns a diumenge) 40,00  €/mes

Les persones que necessitin abonaments especials amb un horari que no coincideixi amb cap dels abonaments establerts, podran fer abonaments personalitzats que incloguin la franja horària desitjada. També hi haurà targetes prepagament que tindran l'import que vulgui i que anirà disminuint a mida que s'utilitzi l'aparcament.

Com en el cas del pàrquing Quatre Cantons, els comerciants poden adreçar-se a Forumper sol·licitar descomptes (per tiquets de 30 o 60 minuts), així com també els col·lectius que vulguin negociar abonaments.