L'Abat de Montserrat, sorprès amb la renúncia papal

"Hi veig un gran sentit de responsabilitat i també de gran amor a l'Església i a la Humanitat", afirma el P. Josep M. Soler un cop coneguda la notícia

Redacció
11 de febrer del 2013
El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler.
El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler. | Web
El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler. Foto: Web

El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler, un cop coneguda la renúncia del Sant Pare Benet XVI, que farà efectiva el proper 28 de febrer, a les 20h, manifesta el següent:

"Després de conèixer amb sorpresa la renúncia a l'exercici del ministeri Petrí del Papa Benet XVI, la primera reacció que he tingut és la de valorar la grandesa humana i espiritual que el gest i les mateixes paraules amb què ho ha dit rebel·len de la seva persona. D'altra banda, ho ha fet amb un estil molt propi d'ell: considerant primer la possibilitat contrària a la decisió que anava a prendre, dient que es podria fer de Papa des de la pregària i dels del sofriment, però valorant que aquest exercici del ministeri papal demana una activitat i una agilitat que per les seves condicions de salut no té. Hi veig un gran sentit de responsabilitat i també un gran amor a l'Església i a la Humanitat, per deixar pas a una persona que amb més vigor i amb més joventut pugui prestar aquest servei".