Oberta la recepció de curts del Festival Cinephone

El projecte bagenc compta, enguany, amb representació a l'exposició de contingut audiovisual que s'organitza al Mobile World Centre

Redacció
11 de febrer del 2013

S'ha obert el període de recepció online de curtmetratges de la segona edició del Festival Internacional Cinephone, organitzat ds del Bages, que finalitza el mes de setembre.

Cinephone és un festival de curtmetratges realitzats amb telèfon mòbil que pertany al nou segment de festivals de cinema basats en solucions tecnològiques online 2.0. Està dirigit per l'artessenc David Cornadó.

Enguany Cinephone compta amb el recolzament de col·laboradors tecnològics consolidats en el territori català amb projecció mundial com els estudis de Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC i difusió mitjançant Mosaic, la seva revista digital.

La característica principal de Cinephone és l'ús del telèfon mòbil, fet que ha propiciat que enguany el Festival compti amb representació a l'exposició de contingut audiovisual que s'organitza al Mobile World Centre, seu de la Mobile World Capital, edifici situat a Plaça Catalunya de Barcelona orientat al món de la mobilitat i la transformació social que aquest implica.

La segona edició va ser presentada públicament el 26 de Gener a FNAC Illa Diagonal de Barcelona pel seu director, David Cornadó, acte que va tenir una durada de 2 hores i que va comptar amb una gran afluència de públic del sector audiovisual i tecnològic, on es van donar a conèixer els premis de Cinephone: 1r i 3r premi del jurat, dotats econòmicament amb 800 i 200 euros respectivament, 2n premi Xarxa de 400 euros i quatre mencions especials el millor guió, fotografia, BSO i interpretació.

La novetat mundial que ofereix Cinephone aquest any la proporciona la firma navarra Engineea i la seva càmera Scubo 3D presentada el desembre de l'any passat, accessori que permet enregistrar imatges en 3D amb un iPhone.

Cinephone ho organitza l'Associació de cinema Lokuos Films que està integrada per gent jove del món cinematogràfic i estudiants del Bages.

En el portal http://www.cinephone.org es poden trobar les bases de participació.