Una llarga caravana contra l'Eurovinyeta de l'Eix Transversal

Una vintena de camions han provocat cues de dos quilòmetres durant la marxa lenta que han fet entre Manresa i Artés

Pere Fontanals
01 de febrer del 2013
Camions a marxa lenta per l'Eix Transversal.
Camions a marxa lenta per l'Eix Transversal. | Pere Fontanals
Camions a marxa lenta per l'Eix Transversal. Foto: Pere Fontanals

Una vintena de camions han saturat aquest divendres l'Eix Transversal en una marxa lenta entre Manresa i Artés convocada per la patronal del transport ASCAT-CONDAL per protestar contra l'estudi d'aplicació de l'Eurovinyeta per aquells vehicles de gran tonatge que creuin la C-25 d'un extrem a l'altra. Segons el president d'aquesta patronal, Evaristo Magaña, si s'acaba implantant aquest peatge no podran assumir el cost i agreujarà la seva situació, ja força complicada a causa de la crisi, el preu dels carburants i els peatges existents en altres vies.

Magaña ha recordat en declaracions a Manresainfo.cat que "els transportistes som la part més feble de tota la cadena logística", la majoria "som autònoms o treballem en petites empreses amb una marges molt insuficients". El president de la patronal ha insistit en que el govern de la Generalitat "té prevista la implantació de l'Eurovinyeta en altres carreteres de Catalunya i al final, entre les vies de peatge, i les d'Eurovinyeta, no ens podrem moure per enlloc sense haver de pagar".

Tot i que l'aplicació de l'Eurovinyeta a l'Eix Transversal és només per a aquells vehicles que hi circulin de trànsit, d'un extrem a l'altra de la via, Mañaga s'ha preguntat "i com ho faran per saber qui fa tot el trajecte i qui no? Ens demanaran el DNI cada pocs quilòmetres?"

La marxa lenta per l'Eix Transversal s'ha fet a una velocitat de 10 quilòmetres entre el Parc de l'Agulla, a l'accés nord de Manresa, i Artés, ocupant tots dos carrils d'un mateix sentit, fet que ha provocat una retenció de turismes i altres camions que s'hi trobaven atrapats, de més de 2 quilòmetres.