Comencen els treballs previs a les obres de la C-55 a Sant Pau

L'actuació s'ha iniciat aquest dilluns amb les tasques preliminars de senyalització, cates i desviaments de serveis

per Redacció, 28 de gener de 2013 a les 13:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Senyalitzacions i cates a la C-55. Foto: AjM

El Servei Territorial de Carreteres de Barcelona, del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha iniciat avui els treballs previs de millora de la seguretat a la C-55 a l'entorn del nus de Sant Pau. L'actuació, que han engegat amb les tasques prèvies d'instal·lació de senyalització, realització de cates i de desviaments de serveis, té per objectiu reduir la sinistralitat per mitjà de redistribució de carrils, la millora de les incorporacions i sortides de la carretera i el reforç de la separació de sentits de circulació.


El tram on s'actua al terme de Manresa se situa a prop de l'enllaç de Sant Pau, en una longitud de 700m, on es modificarà el traçat de la C-55 entre la pujada de Bufalvent i el pont del Cardener per a facilitar la conducció, així com la incorporació de la C-1411z per a millorar-ne les condicions de visibilitat actuals. L'actuació té un termini de sis mesos i preveu la instal·lació d'un nou tram de barrera de formigó entre els dos sentits de circulació, en concret des de la pujada a Bufalvent a l'enllaç amb la C-1411b incloent el pont sobre el Cardener i el pont sobre el ferrocarril.

Dins d'aquetes obres també es realitzaran els treballs per a modificar la cruïlla de la C-1411z amb l'accés al barri de Sant Pau i l'enllaç amb la C-55, de manera que es tancarà la rotonda, actualment partida, per a regular la circulació de vehicles en sentit giratori i poder-ne millorar la canalització del trànsit de vehicles i els itineraris de vianants.

Una actuació anunciada pel conseller Santi Vila
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ja va anunciar el passat 11 de gener, durant la seva visita oficial a Manresa, l'inici imminent d'aquesta actuació inclosa dins el projecte "Millora de la seguretat viària de la carretera C-55 des del punt quilomètric 16,5 al 18,8 i del 26,3 al 27,1 del tram situat entre Castellbell i el Vilar i Manresa".

La primera actuació preliminar es va iniciar al terme de Castelbell i el Vilar, que preveu la millora de la seguretat en un tram que comença 150 metres després de la boca nord del túnel de Bogunyà i té una longitud d'uns 2 quilòmetres, fins poc abans del pas sota el pont d'enllaç amb la C-16. En aquest àmbit, la principal millora que s'aplicarà és la redistribució dels carrils, de manera que, en tot l'àmbit, se separaran els sentits de circulació amb un espai zebrejat, d'amplada variable, amb línia blanca continua amb ressalts i ulls de gat per afavorir la visió nocturna.

Les obres en aquests dos trams tenen com a objectiu contribuir a reduir l'accidentalitat en aquesta via, que entre Monistrol de Montserrat i Manresa registra trànsits de 28.000 vehicles diaris de mitjana i on han mort 79 persones els darrers 10 anys.

 

Arxivat a:
Municipis, obres, trànsit, c-55
Participació