Terra de Maquis implanta un sistema de seguiment per GPS

L'empresa Butsat Mobile System i Outcat desenvoluparan un sistema de localització i rastrejament de cada corredor en l'edició 2013

Redacció
22 de gener del 2013

Una ruta d'ultra fons com és Terra de Maquis, amb la magnitud de terreny que avarca, té la necessitat de controlar en tot moment la situació dels bikers i runners durant els dos dies que dura el format repte de la ruta, que es celebrarà els dies 15 i 16 de juny de 2013, a través dels localitzadors GPS de l'empresa Butsat. L'organització podrà fer un seguiment en temps real i on-line de cada participant, sabent la seva situació exacta i la velocitat mitja, tenint així controlats els corredors pels diferents controls de pas i avituallament, i detectant si algú surt del track. El software desenvolupat per Butsat Mobile System també serà consultable, a través d'Internet, pel públic en general, famílies, amics i curiosos que vulguin fer un seguiment de l'esdeveniment. Outcat, organitzador de Terra de Maquis, ha apostat pel desenvolupament d'aquesta tecnologia per vetllar per la seguretat de tots els participants. Tots els localitzadors incorporaran un botó SOS, que podrà ser utilitzat pels corredors en cas d'emergència i que activarà una alarma immediatament perquè l'organització pugui actuar el més ràpid possible.
 
Butsat Mobile System, S.L. i Outcat porten treballant més de mig any per la  implementació d'aquest sistema de localització i control de temps mitjançant localitzadors GPS.  Les tasques s'han centrat en desenvolupar el software de control, tenint en compte diferents premisses que són necessàries pels organitzadors d'un esdeveniment esportiu: punts de pas, punts de control de diferents àrees, zones de rastreig amb poca cobertura, càlcul de velocitats mitja, màxima... L'objectiu de l'empresa Butsat i Outcat és desenvolupar un sistema que pugui ser utilitzat per altres esdeveniments esportius amb les mateixes particularitats.
 
L'aplicació d'aquest sistema es realitzarà mitjançant un plataforma, desenvolupada íntegrament per Butsat, específica per a control de curses. Mitjançant aquesta plataforma es podran controlar online les següents dades:

  1. Seguretat per als corredor i alarmes:
    1. Ubicació de tots els corredors.
    2. Alarma de boto SOS en cas d'emergència.
    3. Alarma de desviament de track.
    4. Alarma de temps parat.
    5. Alarma si no es passa per algun avituallament.
  2. Temps parcials, totals i classificació online.
  3. Temps de pas pels diferents avituallaments i per les metes volants.
  4. Velocitat mitja dels corredors.
  5. Distància recorreguda.
  6. Desnivell positiu acumulat.