Les primeres sessions del consells de districte se centraran en el POUM

Entre el 28 de gener i el 5 de febrer es celebraran les reunions dels quatre consells de districte de Manresa que estan obertes a tots els ciutadans

Redacció
21 de gener del 2013

L'Ajuntament de Manresa ha convocat les primeres sessions del 2013 dels quatre consells de districte de la ciutat: Ponent, Llevant, Nord i Centre. Entre el 28 de gener i el 5 de febrer es faran les primeres reunions on es previst presentar els principals avenços de les jornades de treball sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El calendari previst per a la celebració del consells, als quals es convidaran a tots els membres de cada consell i a tots els ciutadans desitgin assistir-hi, és el següent:

  • Consell de districte Ponent: Dilluns 28 de gener, a les 19 hores, al centre cívic Selves i Carner.
  • Consell de districte Nord: Dijous 31 de gener, a les 20 hores, a la Fundació Universitària del Bages (FUB).
  • Consell de districte Llevant: Dilluns 4 de febrer, a les 19 hores, a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM).
  • Consell de districte Centre: Dimarts 5 de febrer, a les 20 hores, al Centre Cultural el Casino.

Els quatre consells de districte de Manresa són òrgans consultius de deliberació i de representació ciutadana on es tracten assumptes que afecten als barris que formen part de cada districte i on també s'analitzen i coordinen les actuacions que s'hi desenvolupen.

La funció principal d'aquests consells és portar a terme un treball de debat i reflexió que es pugui traduir en documents de base per a la presa de decisions així com la canalització dels processos participatius.

Pel que fa al POUM, aquest és un instrument d'ordenació integral del municipi que ha de permetre planificar el desenvolupament del territori i que, per tant, afecta directament al conjunt de la població de Manresa i el seu entorn immediat. El POUM defineix diferents aspectes de la ciutat com ara els seus carrers, els seus edificis, parcs i equipaments, però també el seu entorn rural i la seva relació física amb els municipis veïns.

Durant la primera sessió dels consells s'explicarà als assistents com han anat els processos de participació ciutadana que s'han desenvolupat durant el mes de novembre passat als barris per conèixer les propostes i l'opinió de la ciutat i dibuixar la Manresa dels pròxims 30 anys.