Artés tanca el capítol de la llicència d'obres de Cal Freixa

El ple municipal aprova declarar la llicència caducada després de més de 4 anys sense moviment

Redacció
18 de gener del 2013

El 3 de juliol del 2008 l'Ajuntament d'Artés va atorgar la llicencia de construcció al promotor Altria 3 S.L per la realització d'una nova edificació a l'edifici de Cal Freixa.

Aquesta decisió era fruit del compliment per part de l'Ajuntament de la normativa vigent en matèria urbanística. Per aquest motiu, i amb l'informe favorable de l'arquitecte municipal, la Junta de Govern va aprovar l'atorgament, ja que en cas contrari l'ajuntament hauria comès una il·legalitat urbanística que podria haver comportat una gran despesa econòmica com a compensació, a banda de cometre una il·legalitat.

La decisió va ser ràpidament criticada fruit del volum de l'edificació de la promoció en qüestió. Els partits a l'oposició en aquells moments (GUA i PSC) així ho van expressar als Plens municipals. El mateix grup de CiU admetia que no s'ajustava al que era desitjable, però no hi havia una altra sortida que complir amb la normativa. Cal recordar que en l'anterior legislatura (2003-2007) la Junta de Govern ja havia admès el volum edificable, en l'atorgament de la Cèdula de Qualificació Urbanística.

En vista que fa més de 4 anys de l'atorgament de la llicència, i fins a l'actualitat no s'ha observat cap signe que indiqui la voluntat de començar la construcció, CiU va presentar en el ple de dijous declarar la caducitat de la llicència. En la moció també es proposava iniciar els canvis necessaris en les normes que regulen l'edificació a Artés perquè en una nova sol·licitud de llicència urbanística aquesta s'adapti a l'entorn. La proposició va ser aprovada pel ple.