La carta de Farreras i Duran, a l'exposició sobre el Parlament

El muntatge es pot veure a Manresa fins al 5 de gener

per Redacció , 29 de desembre de 2012 a les 09:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La històrica carta que el manresà Francesc Farreras i Duran va escriure des de Mèxic, com a president del Parlament de Catalunya a l'exili, al president del Parlament català que sorgís de les primeres eleccions autonòmiques després del franquisme (quan encara ell no sabia qui seria), té una representació significativa a l'exposició "La Catalunya en peu. 80 anys de Parlament", que fins al dia 5 de gener es pot visitar a Manresa.


Al muntatge es pot veure la reproducció de la carta i, d'una manera ben gràfica, com va passant de mà en mà per tots els presidents del Parlament de Catalunya de 1980 ençà, com a símbol de continuïtat històrica.

L'actual presidenta de la institució, Núria de Gispert, va rebre la missiva de mans del seu antecessor en el càrrec, Ernest Benach, el desembre de 2010. Aquí podeu veure la notícia i el text sencer de la carta.

L'exposició és instal·lada a la Casa Lluvià de Manresa (Arquitecte Oms, 5) i es pot visitar de dimecres a dissabte, de les 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, fins al proper 5 de gener.

 

Participació