Memòria.cat selecciona els 12 NO-DO sobre Manresa

S'hi poden veure les dues visites de Franco a Manresa (anys 1947 i 1966), la visita del cardenal Spellman, l'enterrament de Josefina Vilaseca, la Fira de Mostres de 1969, l'Escola Infantil de Circulació del terrat de Cal Jorba, l'obertura de la carretera Manresa-Abrera, curses de motocròs i reportatges sobre els gegants de Manresa i els porrons de la fàbrica del Forn del Vidre, entre d'altres

per Redacció , 24 de desembre de 2012 a les 17:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la selecció s'hi poden trobar les 12 notícies relacionades amb Manresa. Foto: NO-DO

Fa pocs dies RTVE i Filmoteca Española han penjat a Internet tots els noticiaris de l'històric NO-DO (produïts entre els anys 1943 i 1981). L'Associació Memòria i Història de Manresa ha seleccionat els 12 reportatges relacionats amb Manresa que s'hi troben.


S'hi poden veure les dues visites de Franco a Manresa (anys 1947 i 1966), la visita del cardenal Spellman, l'enterrament de Josefina Vilaseca, la Fira de Mostres de 1969, l'Escola Infantil de Circulació del terrat de Cal Jorba, l'obertura de la carretera Manresa-Abrera, curses de motocròs i reportatges sobre els gegants de Manresa i els porrons de la fàbrica del Forn del Vidre, entre d'altres.

Alguns d'aquests reportatges apareixen al documental " Viure en una dictadura. Els primers anys del franquisme a Manresa (1939-1959) ", que l'associació va elaborar l'any 2007.

Es poden veure aquí els dotze reportatges del NO-DO sobre Manresa.

 

Participació