La Nit Viva de Fonollosa canvia d'ubicació

Es tracta d'un recorregut de 50 minuts que mostra oficis típics de la vida rural de fa 150 anys

Estefania Escolà
21 de desembre del 2012
La Nit Viva de Fonollosa permet descobrir espais que conserven les antigues cases del municipi.
La Nit Viva de Fonollosa permet descobrir espais que conserven les antigues cases del municipi. | Estefania Escolà
La Nit Viva de Fonollosa permet descobrir espais que conserven les antigues cases del municipi. Foto: Estefania Escolà

La Nit Viva de Fonollosa arriba aquest any a la sisena edició amb un canvi d'ubicació i passarà del nucli del municipi al Raval Baix. El coordinador del Grup de Teatre Faltagent de Fonollosa, Eloi Hernàndez, ha explicat que el trasllat potenciarà el contacte de l'espectador amb la natura i permetrà l'accés a l'interior de cases centenàries (algunes daten del 1650). La Nit Viva de Fonollosa és un espectacle nadalenc que transporta el visitant 150 anys enrere mitjançant un recorregut de 50 minuts que mostra alguns dels oficis típics de la vida rural d'inicis del s.XX i que actualment ja s'han perdut. L'espectacle espera superar els 850 visitants de la darrera edició. El preu de l'entrada és de 5 euros.

El coordinador del Grup de Teatre Faltagent de Fonollosa, Eloi Hernàndez, ha explicat que el canvi d'ubicació al Raval Baix aconseguirà connectar l'espectador amb un entorn més rural i que permet obrir les portes de les cases més antigues del municipi (algunes daten del 1650).

L'itinerari es completa en uns cinquanta minuts, i hi participen unes 150 persones del poble -gairebé la meitat dels seus veïns-. El recorregut mostra oficis típics de la vida rural i treballs de camp que actualment no es fan de la mateixa manera, com l'acció de llaurar, sembrar o batre. A més, mostra activitats quotidianes de la vida a pagès com la matança del porc, la bugada o el garbell de cigrons i oficis antics que s'han deixat de fer. En total, es preveuen 54 escenes.

La directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del departament de Cultura, M. Àngels Blasco, ha destacat l'esforç que fan tots els veïns per tal d'organitzar l'espectacle. La Nit Viva es podrà veure el diumenge 30 de desembre i el dimarts 1 de gener a les 18.30 hores i a 19.30, i la nit de dissabte dia 5 de gener a les 18.30 hores. L'espectacle espera superar els 850 visitants de l'any passat i arribar fins al miler de turistes.

120 persones per visita
A cada una de les visites que s'organitzen poden assistir un màxim de 120 espectadors. És per això que davant de l'èxit de les visites els organitzadors han decidit que, enguany, no es faran reserves a través del web i les entrades només es vendran a taquilla. El preu de les entrades és de 5 euros per persona -pels menors de cinc anys és gratuït-.