El Bàsquet Manresa buscarà recursos per totes les vies

La temporada passada es va tancar amb un dèficit de 241.000 euros i el pressupost pel curs actual es redueix en 300.000

Xavier Sucarrats Palà
18 de desembre del 2012

El Bàsquet Manresa va celebrar dimarts a la nit al Museu del Bàsquet la seva junta general d'accionistes, molt marcada enguany per la decisió d'Assignia d'abandonar el patrocini de l'equip a final d'any. Aquest fet suposarà una disminució del capítol d'ingressos de 200.000 euros. Per aquest motiu, el club manresà, apart d'iniciar la cerca d'un nou patrocinador, buscarà recursos per totes les vies possibles. Josep Vives, president de l'entitat, va demanar la implicació de tothom per intentar trobar els recursos suficients per arribar a l'equilibri pressupostari. Tot i no renunciar a cap escenari, el màxim mandatari manresà va explicar que l'obtenció d'un nou espònsor s'enfoca més a la temporada vinent i que aquesta s'intentarà cobrir amb tot tipus d'aportacions.Vives, sense amagar en cap moment la delicadíssima situació econòmica, va intentar transmetre un missatge optimista mostrant-se convençut que si el club sobreviu a aquest context en el futur serà viable.

Carles Sixto, gerent de l'entitat, va ser l'encarregat de presentar els números. La temporada passada va acabar amb un dèficit de 241.000 euros tot i la reducció de 500.000 de despesa en la plantilla professional. En el capítol d'ingressos, Sixto va destacar l'aportació d'Endesa al patrocini de la competició i de l'absorció de part de l'ACB dels costos d'arbitratge. De cara a la temporada actual, la junta general va aprovar un pressupost de 2,7 milions d'euros. Novament, la plantilla es qui més patirà les retallades amb una quantia de 300.000 euros. A la part d'ingressos, es preveu que els drets televisius minorin en 80.000 euros. En el supòsit que es compensin els diners que deixarà d'aportar Assignia i les despeses no es desviïn del pressupostat, el resultat de l'exercici 2012/13 seria de 202 euros positius.

Sense entrar a fons amb el deute total i qui són els principals deutors, Vives sí que va explicar que la plantilla només té pendent cobrar la nòmina del mes de novembre i que el club no té deutes amb la Seguretat Social. D'aquest darrer apunt, el president del Bàsquet Manresa en va fer corresponsables a les juntes anteriors.