Intervencions efímeres a l'Anella Verda

Per cinquè any consecutiu el màster internacional de paisatgisme de l'escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona instal·la les seves intervencions efímeres a l'inici de l'Itinerari de Natura i Modernisme

Redacció
18 de desembre del 2012
Paisatgisme natural a l'Anella Verda.
Paisatgisme natural a l'Anella Verda. | Meandre
Paisatgisme natural a l'Anella Verda. Foto: Meandre

L'escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya ha triat, un any més, el bosc del Cuques, per fer el treball de camp  del seu Màster de Paisatgisme. Aquest paratge es troba a l'inici de l'itinerari de Natura i Modernisme a l'entorn de la riera de Rajadell, un dels llocs emblemàtics de l'Anella Verda de Manresa. L'activitat s'ha dut a terme aquest dissabte 15 de Gener. Les més de 20 obres  efímeres fetes per una cinquantena de joves arquitectes, biòlegs i paisatgistes d'arreu del món es mantindran durant uns dues setmanes.
 
Segons Miquel Vidal professor del màster, els paisatges efímers sorgeixen del creuament de una idea, de un concepte i de les vivències intel·lectuals i sensibles que la contemplació de paisatges desvetllen. "Són la materialització de un món interior que s'expressa organitzant d'una forma nova un minúscul fragment del món que ens envolta".
 
Els espais de l'Anella Verda de Manresa s'obren a la Universitat i als caminants encuriosits
Tot i que l'art que es crea és efímer, les obres dels estudiants queden exposades durant dues setmanes:  Senyals rústiques que ens avisen de les pinyes que ens poden tirar al cap els esquirols, enquadraments fets amb materials del bosc de visuals de Montserrat i del mosaic agrícola i forestal que eviten l'impacte visual del viaducte recentment construït, monstres industrials que surten de la terra, catifes de fulles seques que s'aixequen, el negatiu del perfil de Montserrat penjat a l'aire són uns quants exemples d'aquestes curioses i senzilles obres.
 
Universitat i Anella Verda
Aquesta ha estat la cinquena  edició d'aquest màster universitari a l'Anella Verda de Manresa i és per això que el professor i  director del màster Miquel Vidal, ha posat fil a l'agulla a fer una publicació que reculli les millors actuacions i es mostra immensament agraït a l'entitat Meandre  per la seva disponibilitat i pel suport logístic necessari per seguir podent portar a terme aquesta activitat universitària internacional un any més.