Javier Soriano mostra el seu art a la Peixera

Redacció
18 de desembre del 2012
Javier Soriano balla a la Peixera aquest diumenge.
Javier Soriano balla a la Peixera aquest diumenge. | Pere Fontanals
Javier Soriano balla a la Peixera aquest diumenge. Foto: Pere Fontanals

El cafè teatre la Peixera va viure diumenge una explosió de força flamenca amb el ballarí Javier Soriano que va conduir el seu art, apte per a experts i profans, a dalt de l'escenari amb intensitat i energia, però amb molta força de contenció.

Francisco Javier Soriano Vela, va néixer a Terrassa el 1973 i ja amb 11 anys va començar a donar les primeres passes en diverses penyes de la seva ciutat natal i Sabadell. Als 15 anys comença a caminar com a professional amb una gira per Portugal de tres mesos, passant per Sevilla on rep classes de Manolo Marín, i després passa mig any a Andorra amb el Ballet flamenc de Nita Molina.
 
Soriano segueix la seva formació artística amb José De la Vega, la Tani, Consuelo Sánchez, Pilar Cambra, la Singla, Manuel Nuñez... fins que a finals dels noranta comença les classes amb Antonia Santiago Amador, "la Chana", que marca definitivament la carrera del ballador terrassenc.

El 1992 forma el ballet flamenc Makande i amb 18 anys es planteja el repte de coreografiar i dirigir el seu propi ballet. El 1996 grava amb "la Chana" el curtmetratge "Assaig" amb el que aconsegueixen la medalla de plata en el Festival Europeu en la categoria de curts.

El 1997 forma la companyia Kamlentu amb la seva esposa, la ballarina Manuela Padillo, i amb el seu espectacle "El sentío del compás" recorren amb èxit diversos teatres i tablaos com Casa Patas a Madrid l'any 2000, el Palau de La Musica, el Castell de Perelada amb l'obra "Carmen", el teatre Daniel Sorano de Toulosse, el Centre Cultural De Terrassa, el Teatre la Sala de Rubi, la Faràndula de Sabadell , i altres teatres a Nimes , Lyon , Toulusse, Vianna, Portugal. També passen per TVE, Antena 3 , TV3...

I després d'uns anys dedicats a l'ensenyament, torna a mostrar el seu art, com diumenge a la Peixera, renovant "El sentío del compás" als nous temps.