La presentació de «Les pedres del Balç» aplega unes cent persones

L'artista manresana Cristina Giménez ha presentat una col·lecció de 5 joies inspirades en un viatge iniciàtic a l'edat mitja

Redacció
15 de desembre del 2012

L'artista manresana Cristina Gimenez ha presentat aquest dijous una col·lecció de cinc fermalls que formen la línia de joies inspirades en el Carrer del Balç com un itinerari simbòlic i màgic emmarcat en l'època medieval. La introducció de l'acte ha anat a càrrec de l'historiador i gestor del patrimoni Aleix Soler, que ha destacat la importància del patrimoni i el poder dels orfebres en la societat medieval.

La presentació, que ha coincidit amb la Fira de Santa Llúcia, ha aplegat un centenar de persones i és el principi d'un recorregut professional que l'artista Cristina Gimenez continuarà amb la presentació d'una altre sèrie de peces per la Fira de l'Aixada

La col·lecció exposada per l'artista Cristina Gimenez la formen cinc agulles de pit que representen un viatge per la Manresa medieval. L'artista, al igual que els orfebres d'aquella època, ha utilitzat la mateixa classe de materials i les mateixes tècniques de treball.

La primera agulla mostra el procés màgic de l'alquímia, que transforma els còdols del carrer del Balç en pedres precioses. La segona, un fermall amb un pany de porta, simbolitza l'entrada al carrer. La tercera és una corona dedicada a la verge de Montserrat, i mostra la relació entre els orfebres amb la reialesa i el clero. La quarta representa els adobers i cuireters que treballaven l'aigua. I la cinquena, i la més especial per l'artista, és una caixeta amb l'essència del carrer anomenada "Els seus secrets".

En l'acte de presentació, els assistents, a més de gaudir de l'exposició, van poder omplir una butlleta per participar en el sorteig d'una de les joies, degustar la cervesa manresana "Mandril", gentilesa de la Bodega del senyor del Gat, i tot amenitzat amb el grup de música Nakki que van interpretar les peces del seu darrer disc "Fet a mà".

El sorteig de la joia tindrà lloc el proper dia 16 de desembre, a la 1 del migdia. Així, des d'avui i fins el diumenge, els visitants al Centre d'Interpretació podran omplir una butlleta per participar en aquest. El sorteig estarà acompanyat d'un concert de la Coral Lupulus i d'un vermut a càrrec de la Taberna del Senyor Gat.