Es trenca el govern d'unitat de Moià

Després de la reunió d'aquest dijous al migdia, Entesa i CiU surten del pacte i Aramoià governarà en solitari

| 13/12/2012 a les 14:54h
Especial: Fallida Ajuntament de Moià
Arxivat a: Política, crisi moià
Aquesta notícia es va publicar originalment el 13/12/2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Foto: Adrià Costa

La formació de l'alcalde Dionís Guiteras, Aramoià, governarà en solitari a Moià a partir d'aquest dijous, després que en la reunió que han mantingut representants d'Aramoià, Entesa i CiU s'hagi acordat liquidar el govern d'unitat que hi havia al consistori degut a que "un equip de govern de 13 regidors no és operatiu per a poder governar Moià degut a la seva crítica situació econòmica" segons explica un breu comunicat emès per alcaldia.

Amb aquesta decisió finalitza l'experiència d'un any i mig de govern d'unitat entre les tres forces amb presència municipal al consistori, que es va formar després de les eleccions municipals de maig de 2011 per fer front a la delicada situació econòmica en que es troba el consistori moianesenc, després de més de 20 anys de gestió de CiU.

El comunicat confirma que la formació de l'alcalde Dionís Guiteras, Aramoià, governarà en solitari a partir d'ara i aprofita per "agrair als regidors d’Entesa per Moià i els de CiU la seva dedicació i l’esforç fets durant aquests mesos". El comunicat es referma en que el trencament "no és per un problema de persones ni de grups polítics", sinó que els ha separat "la forta pressió externa i econòmica i les diferències de visió estratègica".

Cal recordar que en els darrers mesos s'havien donat importants desavinences entre les dues principals formacions del consistori, Aramoià i Entesa, en diversos aspectes, però sobretot pel què fa al tractament de les presumptes irregularitats detectades durant l'alcaldia de Josep Montràs.

Entesa diu que és decisió de l'alcalde
La segona força del consistori moianesenc, Entesa, també ha emès un comunicat en el qual afirma que "l'alcalde, Dionís Guiteras, dóna per acabat el govern d'unitat", tot i que Guiteras ha ofert la possibilitat a Entesa i CiU de continuar assistint a les junts de govern i, fins i tot, fer-se càrrec d'alguna cartera, ofertes que han estat rebutjades per Entesa. Aquest divendres es realitzarà el decret d'alcaldia i la propera setmana es presentarà el nou cartipàs municipal.

COMENTARIS

Moià és molt Moià
Anònim, 13/12/2012 a les 16:43
+6
-4
Es veia a venir...
Regidors
Anònim, 13/12/2012 a les 16:51
+5
-1
Quan es dirà, de què s'encarrega cada regidor, de les regidories que han quedat vacants?
Moià és molt Moià
Anònim, 13/12/2012 a les 17:01
+2
-4
Es veia a venir...
avui
Anònim, 13/12/2012 a les 18:21
+17
-12
Després d'un any i mig s'ha trencat el bucòlic govern d'unitat. Era una empresa difícil, moltes opinions, molta gent diferent, motxilles en alguns d'ells.....
No diré pas que no m'agradés, es clar, quedava molt bé dir que al poble més endeutat de catalunya hi havia un govern d'unitat per intentar sortir de la crisis. A tots els moianesos ens agradava, però suposo que els regidors saben les dificultats que s'han trobat, i els punts de vista que tenia cadascú.
D'aquest any i mig, el que més ha sortit al diari ha estat el deute, i encara ....el Montràs! I pel que es veu, les visions vers aquest últim i com encarar el deute del poble. M'ha semblat excessiu l'anclatge que ha tingut Entesa vers les responsabilitats de l'antic alcalde, crec que és molt més important el present i el futur que no pas el passat (i sobretot sabent que des de diversos estaments s'està investigant), crec que aquestes friccions han sigut dolentes pel poble.
L'únic que espero ara, és que Aramoià governi amb decisió, prenent decisions sense arrugar-se ni pensar en d'aquí 2anys (que és el que ens va dir que faria a la campanya electoral), d'Entesa, que estigui a l'altura i faci oposició constructiva, propostes de millora pel poble, i que no s'encalli en els retrets (és el que normalment acaba passant quan algú se'n va a l'oposició). i de CIU, que siguin valents, que demostrin que no tenen res a veure amb tot el que ha passat aquests anys i ajudin a tirar endavant el poble.
I espero que tots els regidors estigui a l'altura de les circumstàncies i treballin perquè Moià vagi endavant!
contes.13/12/12 18:21
jm e, 13/12/2012 a les 19:46
+12
-8
de anclatge res de res infortmat millor !!!!!!!!!!!!!!
VISCA ELS POCAVERGONYES
Anònim, 13/12/2012 a les 20:36
+15
-12
TOTS A TAPAR ELS CHUPADIDERS SOBRETOT ELS BOTIFARRES
res de transperencia,
res de responsabilitat,
tots els del poble que treballen al ajuntaments ,,,
que diran, tots colocadets a dit, a xupar
Algú enten el de les 20:36?
Anònim, 13/12/2012 a les 22:19
+5
-1
Algú enten el comentari de les 20:36?
Es veia a venir, encara no sé com han durat tan junts.
Serà negatiu el trencament?
Ha sigut positiu el govern d'unitat?
Com serà l'oposició que faran CIU i Entesa?
potes enlaire.
Anònim, 13/12/2012 a les 22:33
+20
-11
el poble potes enlaire, i el sr.Alcalde al Parlament!!!!olé ell...
Llàstima...
Anònim, 14/12/2012 a les 08:59
+23
-12
Llàstima que es posin -altre cop- per davant els interessos dels partits i els personals...

Penso que ERC no està l'alçada del repte que suposa governar Moià en aquests temps i ha supeditat les necessitats del poble a les estratègies de partit.

Fins quan aquesta manera de fer?

Es pot fer de parlamentari i alcalde i fer BÉ la feina?
JIJI
Anònim, 14/12/2012 a les 09:20
+27
-14
que en dubtaveu d´aixo el Guiteras ha fet servir el poble per elseu benefici espero que ho tinguem tots clar aixo
a jiji
Anònim, 14/12/2012 a les 10:10
+7
-8
cordons si que en sap no, aquest dimoni Guiteres.
Pel que sé erc havia de treure mes de 19 diputats per entrar, i en va treure 20.
Si sap filar tan prim, potser si que ens interesa a Moià.
I si ha pogut aguantar tota la colla que tenia al govern durant un any i mig sense que se sapiga una sola cosa que hagin fet també te merit.
Els dos comunicats son molt formals, suposo que algun dia ens explicaran que ha passat.
Ja no hi crec
Pastafiore, 14/12/2012 a les 10:29
+44
-11
No crec en els salvadors de pàtries ni en els salvadors de pobles.

L’alcalde Guiteras ha arrossegat el nom del poble de Moià per les teles, les ràdios i els diaris en benefici propi.

Si algú pensa que ho ha fet per beneficiar Moià que ens expliqui quin benefici n’hem tret a banda de la mala imatge.

Ara se’n va al parlament i dubto molt que tingui temps per fer una bona feina a l’ajuntament

Personalment voldria un alcalde que estimés i treballés per Moià. L’alcalde Guiteras treballa per a ell, estima el seu
partit i a si mateix.

Em sap greu però jo ja no hi crec.
Oposició és estar fora del govern
Marieta, 14/12/2012 a les 10:47
+4
-13
Ha passat el què havia de passar! NO ES POT ESTAR AL GOVERN I FER D'OPOSICIÓ A L'HORA. En un moments d'extrema urgència, no valen els devats estèrils i les picabaralles als plen només per demostrar que EP! a nosaltres no ens domina el sr. Guiteres. Dons mira millor a l'oposició que és on heu estat durant 20 anys.
Agraïment
Moianesa, 14/12/2012 a les 10:56
+14
-11
Crec que mols parlen des de la més absoluta ignorància del què s'ha fet al consistori durant un any i mig.
Fer i tancar pressupostos realistes i adaptats a la crisi, sensa tancar els serveis bàsics i optimaitzant els recursos.
S'ha fet una gran endressa de tot el merder (amb tots els sentits de la paraula) que hi havia a Casa la Vila.
S'ha gestionat amb totes les institucions, bancs i administracions de com gestionar el deute. S'ha portat a la fiscalia les irregularitats detectades, s'han poptimitzat els serveis. Tot sempre sense gastar ni un euro, tenint bons assessors i gestors per gestionar-ho. Senyors s'ha fet molta feina i gràcies a un alcalde decidit i un equip de govern (d'unitat) en què tothom hi ha posat molt de la seva part tot i no cobrar. Hauriem d'estar agrïts per comptes de trinxar-ho tot.
Segur que si no es pot continuar és perquè els problemes són molt greus i cal més confiança entre les parts (cosa que crec que ha fallat).
A pastafiore
Anònim, 14/12/2012 a les 11:25
+2
-4
Pastafiore, sigues sincer/ra no hi has cregut mai !!!,Què hi farem!!! Però diguens en qui creus que pot solucionar el merder que tenim a sobre.
crítica
Anònim, 14/12/2012 a les 13:49
+6
-7
Si el Dionís Guiteras és tant bò que en un any i mig de ser alcalde ha arribat a ser diputat....és que és molt bò no! Que es quedi per molts anys!

Ni una cosa ni l'altre, el que cregui que es va portar moià a les teles pel benefici pròpi d'una persona, per mi, no sap de què parla. Gràcies a això quasi es firma la hipoteca a 20 anys del deute de l'ajuntament (cosa que hagués "salvat" i si també "condemnat" el poble), però penso que almenys així s'hagués pogut fer alguna cosa pel poble. Pels que no estaveu d'acord amb aquest pla, us va anar de conya la llei del Rajoy que es feia càrrec del deute als proveidors,i així no es va poder firmar la megahipoteca. Però com tornarem aquests milions que hi ha en standby a madrid? espero que no ens els facin empassar.

Ara mateix no sé com quedarà la cosa, espero que algú ens ho expliqui.

El govern d'unitat, sincerament creia que duraria menys. I si és millor o pitjor que hi sigui, doncs ja ho veurem. De moment que jo sàpiga no hi ha gaires pobles que governin tots junts. El que si hi ha és un grup governant, i buscant suports amb els altres.
deute
Anònim, 14/12/2012 a les 13:52
+3
-2
Llegint el Regió 7, m'ha sorprès llegir que el grup d'Aramoià havia ofert diferents coses als socis de govern per mantenir la unitat, fins-hi tot canviar la figura de l'alcalde.

És veritat això?

???
Anònim, 14/12/2012 a les 14:30
+5
-3
algu ens pot explicar pq van fer fora a la assistent social.???i pq va dimitir la regidora???potser és q no hi estava d´ acord????o l´ auditoria q van fer quan van entrar, podem pensar que estava manipulada????i Alcalde tenia entes que entraves a l´ ajuntament per amor al poble, entenc qud ara vas al parlament per l´ amor als 3000e.que cobraras....
a crítica
Anònim, 14/12/2012 a les 14:31
+8
-1
Només una observació al teu comentari, dius que als que estaven en contra de la megahipotèca els va anar de conya el pla Rajoy, bé, és el teu punt de vista i la teva versió però també pot haver-hi gent que pensi que al Dionís li va anar de conya el pla Rajoy per justificar el fracàs d'un pla que en cap moment va estar clar que tingués possibilitats, vas veure cap paper ni compromís firmat per per alguna part de ningú? Només paraules i la versió del Dionís que no va voler compartir les negociacions amb ningú.

Vull dir amb això que potser que hi hagi punts de vista i versions diferents sobre el mateix tema i totes poden tenir la seva part de raó.

Per tant no ens tanquem mai en saber només la versió d'una part dels fets.

Pel què fa al trencament de govern em sap molt greu i espero que algun dia sapiguem els motius reals perquè dir que la pressió econòmica provoca el trencament em grinyola una mica, jo diria que els 2 regidors d'entesa que es passaven cada dia 8 hores treballant han aportat molt més en quant a realció cost-benefici-estalvi pel poble del què han rebut (300 euros al més i crítiques injústes només per donar la seva opinió, no confongueu amb oposició), només espero que no els trobem a faltar.

Gràcies per la feina feta.
Segur que és tan bo?
Anna, 14/12/2012 a les 15:02
+13
-2
Arribar a diputat no garanteix que algú sigui bo, sinó que està en el moment oportú, en el lloc adequat i que sap bellugar-se bé dins el partit. I que al partit en qüestió li interessa aquella persona (bé, en funció del lloc on el posi, és clar)per fer una determinada cosa. I, sinó, al temps...

I s'està aplicant a Moià el criteri general d'un partit,i no s'està fent el que és millor per al poble.

Au, va, no siguem mesells...

I pel que fa al titular de la notícia: El govern no "es trenca" solet; algú decideix trencar-lo. Si us plau, rigor informatiu.
VERITAT?
jpm, 14/12/2012 a les 15:19
+3
-4
No tots els que opinan en aquest espai saben com anat tot. Per tant 1er necesitem informaciò, que mica amb mica ens arribarà.Informaciò per els tres costats del malaguanyat govern d'unitat!pero diria al anonim (qui ets ?????) de les 13,52 que si es cert que el Dionis (queda clar?? no ara moià) donava 4 opcions, i que triin els que no tenen majoria,per tant pasem el problema de decidir als altres. Governar, pero, que decideixin els altres!!!!Com això no li va anar be,tots afora i s'acabat!.
Quasi
Pastafiore, 14/12/2012 a les 17:13
+18
-5
Algú diu que arrossegar el nom de Moià pels mitjans informatius ha set bo perquè QUASI es firma la hipoteca a 20 anys... quasi però no es va firmar

Altres diuen que QUASI s’ha endreçat la gestió de l’Ajuntament. En gairebé dos anys ja li val, que l’endreça quedi en QUASI

QUASI s’ha descobert la “mala gestió” de l’alcalde Montràs... QUASI!!!

Uns altres ens diuen que QUASI estem informats, o que no estem del tot informats.

Els més optimistes diran que quasi s’ha aconseguit un govern d’unitat, però la cosa torna a quedar en QUASI.

Un polític que guanya l’alcaldia de Moià i que té un tarannà presidencialista difícilment aguantarà gaire temps compartint el poder.

Penso que en Dionís Guiteras té la virtut de tenir molt clares les seves prioritats com a bon polític que és.

QUASI em vaig creure que dedicaria quatre anys de la seva vida a Moià. QUASI m’ho vaig creure.
Ànims
Anònim, 14/12/2012 a les 17:47
+6
-9
Apa ! vinga !!!! Dionís oportunista! aprofitat! què més. Ha passat un any i mig i encara no ho heu paït. Hi ha una cosa que es diu "SAL DE FRUTAS". Sort que no tots els d'Entesa són iguals.
Felicitats a en Navarro i Pep Martínez per la feina feta, i Ánims a Ara Moià, ens en sortirem amb ells i sense ells.
sigues tú l' alcalde!!!
Anònim, 14/12/2012 a les 18:01
+6
-15
Què fàcil criticar... que fàcil dir aquest ja té el que volia. A tots aquests que No sabeu de que parleu, perquè no us presenteu per alcalde???? No oi? Doncs s'hi hi passeu ni que sigui una setamna segur que canvieu d' opinió. Ànims Dionís!!!!!
que hi farem
Anònim, 14/12/2012 a les 19:56
+12
-2
En realitat el govern d'unitat no ha existit mai,perque desde el primer monent L'alcalde Dionís va deixar ben clar
qui era el que manava a l'ajuntament,la unitat ha de ser fruit del consens ,perque si es vol imposar una sola manera de fer la cosa sol acabar en trencament.
A pasta fora
Anònim, 14/12/2012 a les 21:01
+3
-6
Quasi quasi quasi. No dius ni una veritat. Sembla que li tens ben votada al Dionis . No et diré el que has de pensar però mirar només en una direcció et pot fer estaballar contra la paret
La menjadora
Moianesa d'adopció, 14/12/2012 a les 21:28
+11
-4
Disculpeu la meva ignorància ja que fa poc temps que visc al poble i no faig gaire vida social però... com és que essent d'Esquerra es va presentar per un altre partit? I com és que ara se'n va al Parlament al costat del seu amiguet de Caldes? Jo tampoc crec gaire en els polítics i sí en les persones que estimen i treballen pel seu poble.
A Moià hi ha prou feina i aquest senyor també té una activitat professional... em vol donar la fórmula màgica per aprofitar millor el temps?
No s'hauria de permetre que aquests politicastres tinguin tants càrrecs. O si tant els agrada el poder que només cobrin un sou, aquests sí que saben multiplicar els pans i els peixos¡
Colla de...
Manel, 15/12/2012 a les 10:18
+8
-14
Llegir aquests comentaris parcials i malintencionats, que tot i ser d'una formació que ha estat a govern fins ara no ha deixat mai d'aprofitar tots els recursos que tenia al seu abast per "marcar paquet", plens, diaris, ràdio fa una mica o MOLTA pena.

Hi va haver algun malaguanyat polític que es va presentar sota el lema "Fets i no Paraules". Doncs bé, em podeu dir quina és la vostra visió per treure Moià del pou?

Quines han sigut les vostres actuacions en aquest any i mig?

Ens podeu explicar com va acabar la proposta del regidor d'hisenda de l'any passat quan defensava carències i moratòries per no haver de pagar ara el deute i que se'l trobessin els que vinguessin després?

Després de totes les crítiques, al final els regidors han acabat reconeixent que el que ha presentat aramoià era correcte i avalat pels professionals que hi entenen.

Com es pot dir alhora una cosa dins l'ajuntament i al mateix moment dir el contrari a fora? no fos cas que la nostra gent es pogués molestar.

Com es pot dir alhora que es volen tancar els serveis que no són obligatoris i a fora que s'han de mantenir tots i potenciar-los?

Com pot ser que encara no hagueu paït que no vau guanyar les eleccions? i que un grup nou, de gent jove, amb un alcaldable que no era del poble (ui! és el dimoni, és de Castellterçol! uiiiii!) Com si no hagués vingut de fora la persona que ho deia (Manresa).
L'última locució del debat que es va fer a les Faixes va ser per passar a la història. Vota'ns a nosaltres, som els de casa, els que tenim els coneixements i experiència, els que sabem que hem de fer.

Per acabar, com pot ser que sigueu tan cagadubtes que no us hagueu atrevit a passar vosaltres sols a l'oposició com defensaven la meitat dels regidors?

Ah, clar, perquè el poble no es mereix que deixeu que el Dionís governi sol...

Fets i no paraules, i recordeu, el temps posa a tothom al seu lloc!
i si al final us surt una úlcera, aprofiteu, que de moment el Cap encara està obert les 24 hores.
Sort que es va decidir endarrerir la suspensió de pagaments de MoiàFutur, sinó no haguéssim pogut obrir el Cap en quedar afectat per la mateixa.

Per cert, quin va ser el resultat del procés participatiu per donar nom a la plaça del CAP?

Fets i no paraules.
Ja n'hi ha prou
Anònim, 15/12/2012 a les 11:21
+5
-10
Prou hipocresia!
Prou de creureus els salvadors de la pàtria
Prou pensar que teniu l'exclusiva de la raó
Prou pensar que sou els únics a fer les coses bé
Prou de despotricar sense argumentar
Prou de criticar sense oferir alternativa
Prou de tenir diferents opinions segons amb qui parleu
Prou de fer titulars parcials als vostres comunicats
Prou de no voler assumir les responsabilitats que us va donar el poble

Prou,prou, prou!!!

Un temps al racó de pensar, a veure si us aclariu.
Dret d'opinió
Pastafiore, 15/12/2012 a les 12:48
+5
-2
El dret a l’opinió és un dret fonamental en democràcia. Respectem-lo tots sense fer escarafalls de les opinions dels altres.
Molts comentaris se centren en la figura de l’alcalde Guiteras. Segurament perquè ell ha set el cap visible de l’ajuntament en aquest any i mig.

Ara marxa al Parlament de Catalunya. Jo feria el mateix.

El que potser no diria, com va dir ell al Xiu-xiu de ràdio Moià, és que des del Parlament podrà fer encara més per Moià.

És aquesta demagògia la que no agrada dels polítics.

Bona sort al parlamentari Guiteras!
Prou de mentides
La Castanyera, 15/12/2012 a les 14:01
+5
-7
És veritat que els regidors d'Entesa només entrar a l'Ajuntament i veient l'estat de les finances, per tal de no fer retallades van demanar apujar l'IBI ? es veritat que la solució al deute sempre és tancar serveis, i despedir personal??? Això en dic jo coherencia pirates i pancartes a fora, i mantenir l'IBI alt un cop a dins, i així l'açada del nostre campanar que és ben ufanós.
Perdoneu però com que només us sentiu còmodes fent d'oposició dubto que mai pogueu gevernar.
Un treballador de la banca no és sinónim d'economista, a més de la bona voluntat calen altres coses.
Perdoneu però algu ho havia de dir!
Fracàs a Fiscalia
Anònim, 16/12/2012 a les 10:29
+2
-0
Ahir vaig sentir a Radio Moià, em sembla que ho deia l'Albert Lozano, que la Fiscalia no ha admès a tràmit la documentació que li va portar l'alcalde fa uns tres mesos i que havia llegit que deia, em sembla que a un ple del mes d'octubre que ja estava en tràmit.

Manresainfo no en sap res?
A manel
Anònim, 16/12/2012 a les 23:14
+3
-0
Si fos veritat que la suspensió de pagaments de moia futur es va fer poder obrir el CAP i tenint en compte que ja fa 12 mesos que l'hem obert i cobrat. Com és que encara no s'ha liquidat moiàfutur?
Et diuen una cosa i te la creus sense qüestionar-te res només perquè el que t'ho ha dit per tu és déu.
Doncs potser hi ha gent més agnòstica que tu i es qüestiona les coses però no per això són el dimoni ni van a la contra de tot
Tan dolent és voler saber? O voler opinar? No confonguem si us plau.

Doncs jo ara vull saber si és veritat que fiscalia ha arxivat els 9 expedients denunciats. Sóc molt dolent per voler saber això? És entesa qui ha pressionat al fiscal perquè ho arxivi? (Si és veritat que s'ha arxivat com diu un comentari)
Gràcies a tu !
Raquel, 18/12/2012 a les 06:02
+0
-0
Gràcies a tots els comentaristes ! !

M'ho estic passant d'allò més bé llegint les vostres opinions i baralles.

A reveure intel·lectuals i saberuts

:-|
Resposta a la Moianesa d'adopció
Guillem Massallé i Puig, 18/12/2012 a les 20:27
+2
-0
Benvolguda Moianesa d'adopció,

Et respondré personalment com a President d'ERC-Moià a algunes observacions que vas fer.

Per començar, voldria aclarir-te el fet que en Dionís, sent militant d'ERC, es presentés per un altre partit. AraMoià, de fet, no és un partit pròpiament dit, sinó una llista independent d'Acord Municipal (associada a ERC). I no ens vam presentar com a ERC pel simple fet que només en Dionís i el darrer dels suplents de la llista eren militants. D'aquesta manera es visualitzava la obertura i transversalitat de la llista, que no estava encotillada en el funcionament del partit.

La decisió d'en Dionís a presentar-se al Parlament segurament l'hauria de respondre ell, però et puc assegurar que hi va haver molta gent que el va encoratjar a fer aquest pas.

Pel què fa a d'on treu el temps, només et puc dir que conec a molt poca gent amb la capacitat de treball que m'ha demostrat en Dionís des que el conec, o sigui que sí, potser un dia ens haurà de donar lliçons sobre l'aprofitament del temps...

I finalment, pel fet de cobrar 2 sous, en Dionís va comentar que renunciaria al sou que cobra com a alcalde.

Espero haver-te resolt alguns dubtes.

Atentament,

Guillem Massallé i Puig
President d'ERC-Moià
el millor xoriço
Anònim, 22/12/2012 a les 09:18
+0
-0
vinga trepes cal defensar-los, que fan el millor pel
poble?? ah per ells i els seus amiguets i parents

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 21
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional