L'ADF del Bages es queixa dels pins blancs de la C-37

Ecodiari.cat
03 de desembre del 2012
Detall d’arbre sense cap al voral de la C-37.
Detall d’arbre sense cap al voral de la C-37. | ADF Bages.
Detall d’arbre sense cap al voral de la C-37. Foto: ADF Bages.

Quatre anys després d'unes al·legacions que va presentar l'ADF del Bages a la Direcció General de Carreteres, en què, entre d'altres, demanava que no es plantés pi blanc als vorals de la C-37, l'agrupació forestal bagenca ha tornat a queixar-se davant el director general, Jordi Follia, pel que considera una mala política mediambiental i una inversió malbaratada.

La Federació d'ADF del Bages, en data 11 de gener de 2008, va fer arribar a la Direcció General de Carreteres una sèrie d'al·legacions sobre diversos aspectes de l'avantprojecte de construcció, explotació i projecte de traçat "Millora general. Condicionament. Carreteres C-15 i C-37. Tram: Vilanova i la Geltrú-Vilafranca del Penedès–Igualada–Manresa" (clau AC-NB-9283), fent major incidència sobre el tram inclòs a la comarca del Bages.

En aquestes al·legacions es posava de manifest el paper que desenvolupa la Federació d'ADF del Bages en matèria de prevenció i extinció d'incendis forestals a la comarca del Bages i també es feia referència a diverses necessitats que creien oportunes incloure en el projecte. Una d'elles era la relativa a les repoblacions forestals que s'havia previst fer als vorals de la C-37, on es posava en dubte les espècies forestals triades, ja que segons la informació extreta de l'Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA) i l'Institut National de la Recherche Agronomioque (INRA), el Pinus halepensis (pi blanc) és una espècie molt inflamable durant tot l'any. Tot i les nostres recomanacions, les nostres propostes en aquest aspecte no es van atendre, a l'igual que altres propostes que es varen fer, i es van repoblar els vorals amb pi blanc.

Més informació a Ecodiari.cat