La XIII Caminada Joan Vila aplega 212 persones

Redacció
23 de novembre del 2012
Els caminants en un punt d'avituallament.
Els caminants en un punt d'avituallament. | Mijac Safa
Els caminants en un punt d'avituallament. Foto: Mijac Safa

Diumenge passat 212 persones van participar a la XIII caminada popular Joan Vila sense fer cas a les previsions meteorològiques i sortint a les 8 del matí del Mijac de la Sagrada Família de Manresa per fer un dels dos recorreguts, el de 15 km o el més llarg, de 25.

Després de transcórrer pel nucli urbà de Manresa fins el barri de la Guia, tot passant per la Santa Cova i el Pont Vell, els caminants van dirigir-se cap a Can Poc Oli, i els Comtals, passant per la Riera de Rajadell i l'Obaga de l'Agneta.

Després d'hora i mitja de camí esperava un bon esmorzar a prop del Comtals per agafar forces. A la Riera de Cornet s'havia de decidir si es volia fer el camí llarg o el curt. Els més valents van arribar fins a Castellgalí i l'ermita de Santa Margarida. Una singular construcció que està ben conservada tot i no tenir teulada.

Ja de tornada els participants es retrobaven amb els que havien escollit l'itinerari curt. Aquests havien resseguit la riera de Cornet tot passant per la Masia del mateix nom fins al Gorg Salat. Un cop junts el camí agafava direcció nord per enfilar cap al Mas de l'Oller, travessar la Riera de Rajadell i arribar fins la Torre Santa Caterina, mirador privilegiat de Manresa.

Al final de la jornada els participants arribaven satisfets al Mijac de la Sagrada Família, on els esperava un petit refrigeri i se'ls obsequiava amb un petit record. Tots contents per haver gaudit d'un dia de natura i esport sense quedar xops, ja que malgrat les previsions al final el temps no va aigualir la caminada.