Preparant el projecte musical Art k'suma

A càrrec de la Coral de l'Espai Social de Manresa de la Fundació CatalunyaCaixa i el grup de pop rock manresà Purple Pumpkins

Redacció
21 de novembre del 2012
Assaig al Conservatori de Manresa.
Assaig al Conservatori de Manresa. | AjM
Assaig al Conservatori de Manresa. Foto: AjM

La Coral de l'Espai Social de Manresa de la Fundació CatalunyaCaixa i el grup de pop rock manresà Purple Pumpkins van presentar dilluns a l'Auditori del Conservatori de Música el projecte Art k'suma, una experiència d'intercanvi creatiu entre generacions que ha permès la col·laboració d'artistes de menys de 30 anys i de més de 65, per crear un treball musical conjunt.

La regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus, ha volgut assistir avui a un dels assajos de les dues formacions, a l'Auditori del Conservatori Municipal de Música. La regidora ha fet un breu parlament als participants per agrair-los que hagin acceptat formar part d'aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Manresa, i per manifestar que "les relacions intergeneracionals són claus per enfortir la cohesió social i per enriquir l'experiència vital".

Igualment, tant les quatre components de Purple Pumkins -Nor Sidki, Judit Sánchez, Queralt Valls i Laia Guilanyà- com el representant de la coral, Jordi González, s'han mostrat molt satisfets de poder viure aquesta experiència artística i han manifestat la seva esperança que el resultat final sigui prou satisfactori per a tothom.

Art k'suma ha estat seleccionat per la Generalitat de Catalunya com uns dels tres millors projectes intergeneracionals engegats em motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions, té com a objectiu promoure l'intercanvi entre persones d'edats molts diferents. En aquest cas, a més a més, també busca que aquestes persones comparteixin un procés creatiu unint disciplines musicals diferents com és el cant coral i el pop rock.

El proper 14 de desembre es presentarà en públic, en un concert a la sala El Sielu, aquest projecte que forma part del cicle d'activitats mensuals "12 per al 2012" impulsat per la regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa en motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu, un programa que té l'objectiu de potenciar les activitats i sensibilitzar a la ciutadania de la contribució que la gent gran fa a la societat.

Coral de l'Espai Social de Manresa
La Coral de l'Espai Social es va formar fa 23 anys amb usuaris del casal i gràcies a la iniciativa de Rafela Lladó, primera directora del grup. Al llarg dels anys ha tingut altres directors: Jaume Noguera, Miquel Núñez, Antoni Nogué, i l'actual és Xavier Ros.

La Coral esta formada per dinou cantaires d'entre 62 i 80 anys. Els seus components són usuaris de l'Espai Social i en els seus concerts canten bàsicament cançons populars tradicionals i clàssiques. Actualment, en motiu del projecte Art k'suma, han incorporat en el seu repertori cançons de rock, vinculades a ritmes més actuals i dinàmics.

La Coral ha actuat en residències, escoles, pavellons esportius, centres cívics i també han participat en diferents trobades de corals de la comarca del Bages.

Purple Pumpkins, del pop al rock
Purple Pumpkins neix a finals de 2009, per un grup de joves amigues de Manresa i localitats veïnes. Les components del grup són Nor Sidki (guitarra) Judit Sánchez (bateria), Queralt Valls (baix)i Laia Guilanyà (veu principal). Les quatre cursen estudis reglamentats de música i van crear el grup el desembre del 2009. La seva música fins el 2011 era un estil més pop i no gaire definit, però van començar a provar nous estils, fins a arribar al 2012 amb un toc de rock alternatiu.

Pel que fa la seva trajectòria musical, han actuat a la presó dels Lledoners, a diversos locals manresans i d'altres poblacions com Sant Joan de Vilatorrada o Sant Boi del Llobregat i també a Barcelona.