Cop policial contra dos prostíbuls a Manresa que tenien noies a la força

La Policia Nacional deté dotze persones vinculades a la prostitució en una acció dijous passat

Pere Fontanals
20 de novembre del 2012

La Policia Nacional va detenir dijous passat dotze persones vinculades amb l'explotació laboral i sexual d'unes noies que exercien la prostitució per recuperar 6.000 euros cadascuna d'elles que, segons el propietari dels locals, li devien pel viatge i l'entrada a l'estat espanyol. Segons el testimoni de tres de les sis noies que treballaven en el bordell, van viatjar a l'estat espanyol enganyades amb una promesa de treball, segons publica aquest dimarts el diari Regió7.

L'actuació policial va consistir en l'entrada a dos pisos situats al carrer Antoni Gaudí i Martí i Julià on, segons testimonis, s'hi exercia la prostitució. En l'actuació es va detenir el propietari dels dos locals, Ramon VS, de 45 anys, cinc encarregades, de les quals una era brasilera, i sis noies que exercien la prostitució, tres d'elles de forma voluntària, i tres més obligades per a recuperar el suposat import d'aquest viatge. Les noies, que són del Brasil, de República Dominicana, de Paraguai, de Guinea i de Nigèria, juntament amb les cinc encarregades i el propietari van passar a disposició judicial per presumptes delictes contra el dret dels ciutadans estrangers, contra els drets dels treballadors, i contra la salut pública, ja que en el registre es van trobar 10 grams de cocaïna que, presumptament s'oferia als clients.

Després de prendre declaració, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs contra el propietari i algunes de les encarregades, i sis noies van quedar internades a l'espera de la seva expulsió del país. Amb tot, els prostíbuls continuen funcionant amb les noies que no van ser detingudes, com es pot comprovar a l'anunci que conté aquest dimarts el diari Regió7 a la seva pàgina de contactes.