«Ull de peix» porta la interacció artística a Manresa

Vuit artistes de diferents disciplines es posaran a disposició del públic aquest diumenge a la Peixera

Pere Fontanals
16 de novembre del 2012
Tres dels organitzadors d''Ull de peix' amb els membres del grup Outdoor.
Tres dels organitzadors d''Ull de peix' amb els membres del grup Outdoor. | Pere Fontanals
Tres dels organitzadors d''Ull de peix' amb els membres del grup Outdoor. Foto: Pere Fontanals

Vuit artistes de diferents disciplines es posaran a disposició del públic aquest diumenge a les 6 de la tarda a la Peixera tot donant un tast del seu art i responent les consultes i comentaris que els puguin dirigir. Aquesta és la proposta que presenta com a estrena a Manresa el col·lectiu "Ull de peix" que està format per vuit persones joves que volen donar a l'expressió artística un servei en doble sentit. Per una banda, una plataforma on els artistes puguin mostrar el seu talent, i de l'altra, un espai on el públic pugui conèixer nous valors i interactuar-hi.

Per a que el format de l'acte sigui àgil, cada un dels vuit artistes tindrà aproximadament deu minuts per mostrar el seu treball i després s'obrirà un torn d'intervencions del públic que podran preguntar o fer apreciacions. Després dels quatre primers es farà un descans, i es finalitzarà amb els quatre artistes restants.

Els organitzadors esperen que aquesta primera experiència, que és inèdita a Manresa, i allà on ells en tenen coneixement, tingui un bon resultat per a que se'n pugui celebrar una segona d'aquí a un temps, de fet, segons assegura un dels organitzadors, Xus Casasampera, "pràcticament ja tenim els vuit artistes per fer-ne una segona edició" de l'"Ull de peix".

"Ull de peix" té un bloc a http://ulldepeixmanresa.wordpress.com , són presents a facebook, a twitter i a youtube i tenen l'adreça de correu electrònic [email protected] al què s'hi poden dirigir aquells artistes que vulguin mostrar el seu art.

A la presentació també hi ha assistit uns dels artistes que participaran en aquest primer "Ull de peix", que són el grup de música Outdoor, compost per Laura Santamaria i Sergi Gamisans, que tot i que tenen temes propis, interpretaran sobretot versions instrumentals. Els Outdoor ja han actuat a festes de petit format i participaran en aquest "Ull de peix" amb voluntat d'ampliar la seva experiència.

Per començar, els vuit artistes que aquest diumenge mostraran el seu treball a la Peixera són:

  • Outdoor (Sergi Gamisans i Laura Santamaria): Música
  • Gisela Romaní: Contes
  • Victòria Casasampera: Fotografia
  • Rosa Alonso: Il·lustració
  • Laia Martínez: Música
  • David Sánchez: Relats curts
  • Aina Sallés: Pintura
  • Lluís Romaní: Art social