La Fira del Playmobil de Sallent rep 1.700 visites la primera setmana

Redacció
12 de novembre del 2012
Un dels diorames amb l'extracció de la sal com a argument.
Un dels diorames amb l'extracció de la sal com a argument. | Estefania Escolà
Un dels diorames amb l'extracció de la sal com a argument. Foto: Estefania Escolà

El balanç d'aquesta primera setmana d'obertura de la mostra al públic de la Fira del Playmobil és altament satisfactòria per part del CentralCat de Sallent, equipament que acull i promou aquesta iniciativa inèdita al territori. Les perspectives d'aquesta setmana són més que optimistes tenint en compte que està previst rebre la visita de 600 escolars de diferents centres de la comarca que ja han sol·licitat participar al programa d'activitats pedagògiques que s'organitzen de forma paral·lela. L'allau de peticions per part dels centres educatius ha estat tant elevada que s'ha omplert al 100% les places i horaris disponibles.

La mostra romandrà oberta fins aquest diumenge, 18 de novembre, jornada en la qual està prevista la celebració d'una gran festa de cloenda amb activitats lúdiques i artístiques pensades per als més petits. La festa començarà de bon matí a l'espai exterior del CentralCat, on els participants hi trobaran des d'inflables per jugar i saltar fins a un espai de mercat amb les figures del Playmobil com a eix central. El programa preveu la celebració de la iniciativa que s'ha batejat amb el nom del repte “Click-art”, un concurs que permetrà als participants dibuixar a terra, amb guix o pintura acrílica, algun dels elements de l'exposició. Les mostres d'art efímer seran valorades per l'organització de la mostra que premiarà aquell dibuix que expressi millor la màgia dels clicks damunt del quitrà. Durant la festa de cloenda també es donarà a conèixer el guanyadors dels diferents concursos i es tancaran les urnes on s'hi hauran anat dipositat les paperetes que permetran guanyar un lot de joguines de Playmobil que es sortejarà entre totes aquelles persones que hagin visitat l'exposició.

L'aposta del Central Cat per dinamitzar cultura i patrimoni
El Central Cat va reprendre la seva activitat el passat mes de juny després que l'ajuntament de Sallent decidís fer-se'n càrrec bo i reorientant-ne la seva funció i model de gestió público-privat. Els nous responsables de l'equipament, fins ara dedicat exclusivament a la divulgació i promoció del patrimoni turístic, tenen l'objectiu de convertir les instal·lacions del Central Cat en un punt de referència per al lleure i la cultura de la vila de Sallent i de la comarca del Bages alhora que pretenen esdevenir un pol de dinamització i de generació de propostes que convidi a tot tipus de públic a acostar-s'hi.

Cal recordar que l'exposició està oberta de dilluns a diumenge, entre les 10 del matí i les 8 del vespre de forma ininterrompuda.