Nou període per optar als lloguers protegits de les Escodines

Per als habitatges de les actuacions 2-3-5 situats entre la Via Sant Ignasi i el carrer Montserrat

Redacció
09 de novembre del 2012

L'empresa municipal de l'habitatge de l'Ajuntament de Manresa, Forum, obre el proper dilluns la convocatòria d'adjudicació dels pisos de lloguer inclosos als edificis de les unitats d'actuació 2-3-5, situats entre la Via Sant Ignasi i el carrer Montserrat, al barri de les Escodines.

Des del 12 fins al 30 de novembre restarà obert el termini de presentació de sol·licituds per aspirar a un dels habitatges de protecció oficial en règim de lloguer.

Els habitatges són d'1, 2  i 3 dormitoris, amb una superfície d'entre 38 i 85 m2 útils i un preu de lloguer orientatiu d'entre 220€ i 494€ mensuals (IBI, escombraries i comunitat incloses).

La distribució dels habitatges s'efectuarà per grups en funció del nivell d'ingressos i del lloc de naixement del sol·licitant, en proporció anàloga a l'estructura social actual de la ciutat, d'acord amb el que estableix la Llei del dret a l'habitatge.

Requisits d'accés
Poden concórrer en aquest procediment les persones físiques majors d'edat i amb plena capacitat d'obrar i d'obligar-se que compleixin els requisits següents:

a) Tenir uns ingressos anuals propis de la unitat de convivència del 2011 iguals o super iors als imports següents:
1 dormitori: 7.400 €
2 dormitoris: 10.400 €
3 dormitoris: 15.800 €

b) Tenir uns ingressos anuals propis de la unitat de convivència ponderats del 2011 iguals o inferiors a 5,5 vegades l'índex de renda de referència (IPREM).

c) No ser titulars del ple domini o d'un dret real d'ús o gaudi sobre algun altre habitatge. Aquesta limitació no és aplicable en el supòsit de persones de més de 65 anys, o persones amb mobilitat reduïda que no puguin adaptar el seu habitatge, sempre que l'habitatge del qual siguin propietaris sigui ofert a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social que gestiona Forum.

d) Destinar l'habitatge a residència habitual i permanent en el termini màxim de 3 mesos a partir de la data de signatura del contracte.

e) Serà un mèrit preferent que la persona sol·licitant estigui empadronada al municipi de Manresa i amb tres anys d'antiguitat en la data d'obertura d'aquesta convocatòria.

Documentació requerida
La relació de documents a presentar per a participar en el procés d'adjudicació és:

  • Sol·licitud segons model normalitzat, degudament complimentat.
  • Document d'identitat vigent de les persones que formaran la unitat de convivència.
  • Justificant d'empadronament, excepte els empadronats al municipi de Manresa.
  • Declaració de renda de l'exercici 2011 de tots els membres de la unitat familiar o autorització a Forum per a consultar les dades fiscals del sol·licitant i de totes les persones que conviuran a l'Agència Tributària.
  • En cas de no haver presentat la declaració de la ren da de l'exercici 2011 caldrà presentar la documentació que justifiqui els ingressos percebuts per tots els membres de la unitat de convivència.

Per a completar la informació relativa al compliment dels requisits, Forum podrà requerir al sol·licitant qualsevol altra documentació que resulti necessària.

Procés d'adjudicació
El termini de presentació és del 12 al 30 de novembre de 2012. Les sol·licituds s'han de presentar en model normalitzat i adjuntant la documentació requerida a l'oficina de Forum, situada a la Plaça Immaculada, 3, baixos. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dilluns i dimarts també de 16 a 19 h.

Un cop comprovat el compliment dels requisits, Forum enviarà a les persones sol·licitants un SMS i un correu electrònic comunicant si es troben admeses o excloses provisionalment. Els interessats que hagin quedat exclosos podran presentar al·legacions durant el termini d'una setmana. Resoltes les al·legacions, es comunicarà als al·legants per SMS i correu electrònic el resultat.

D'entre totes les sol·licituds admeses i per a cada grup de sol·licitants, es realitzarà un sorteig davant de notari de determinació dels adjudicataris provisionals i de la llista d'espera.

Forum enviarà un SMS i un correu electrònic als sol·licitants indicant el resultat del sorteig i concertarà dia i hora per tal de signar els corresponents contractes de lloguer. En el cas d'incompareixença o renúncia de la persona interessada, la seva adjudicació quedarà revocada i aquesta es notificarà al primer de la llis ta d'espera per a que, un cop comprovat el compliment dels requisits, se li adjudiqui l'habitatge.

La tramesa dels SMS tindrà el valor de notificació personal a cada persona sol·licitant i/o adjudicatària. Per a futures adjudicacions en aquesta promoció la llista d'espera tindrà una vigència d'1 any. Per poder optar a una nova adjudicació, les persones que hi figurin hauran de continuar complint els requisits d'accés establerts en aquestes normes.

El resultat d'aquest sorteig quedarà exposat al tauler d'anuncis de Forum i a la pàgina web www.forumsa.cat