El Deyse inicia dissabte la lliga estatal de 2a divisió

Redacció
09 de novembre del 2012
El Deyse fa un pas a la permanència guanyant el Túria B.
El Deyse fa un pas a la permanència guanyant el Túria B. | CNM
El Deyse comença dissabte la lliga. Foto: CNM

El Deyse CN Manresa enceta la Lliga estatal de waterpolo amb un desplaçament a la nova piscina de l'UE Horta, un equip històric recent ascendit de la tercera amb una plantilla molt competitiva. Els hortencs, que fa tres temporades van haver de vendre la seva plaça a la Lliga estatal al CN Atlètic Barceloneta perquè aquests presentessin el seu equip B, han mantingut la seva solera i amb un ascens per any han retornat al lloc que els hi correspon.

Per part del Club Natació Manresa la novetat més important és el canvi d'entrenador, Carles Sanz substitueix a Jordi López en un intercanvi de funcions d'entrenadors entre el masculí i el femení del club bagenc.

La plantilla és una barreja de joventut i veterania, amb dos jugadors de només setze anys, l'Arnau Vilarasau i l'Adrià Blanco, mentre Jordi López complirà els 40 anys encara en actiu, essent el més veterà. Els porters son Kevin Lenard i Rubèn Gonzalez, els boies Eloi Martínez, Alberto Iranzo, els marcadors, Enric Casasayas, Oriol Muns, Carlos Andrés i Oscar Rey, que després del seu pas per l'acadèmia de mossos retorna a l'equip i atacants en moviment, Arnau Vilarasau, Adrià Blanco, Eudald Martínez, Dani Dorado, Jordi López, el capità , Alex Izquierdo i Joan Martínez.

Competiran amb el CN Manresa-Deyse, la Escuela de Waterpolo de Saragossa, el CD Waterpolo Navarra B, el CW Túria, el WP 98-02, de Pamplona, el CN Caballa de Ceuta, el CN Sant Feliu, l'UE Horta i el CW Sevilla B .

Nou equips dels dotze possibles degut sobre tot a dos motius, el primer la crisi econòmica que afecta a equips i federació i l'altre l'èxit del projecte d'expansió del waterpolo pel tot el territori estatal. Pel que fa a la crisi econòmica de federacions i clubs, és clar que fins fa dos anys la federació subvencionava mínimament els desplaçaments, en canvi ara no hi ha subvenció i els drets d'inscripció i els arbitratges han tingut un ascens que ha fet trontollar les dèbils estructures dels clubs. Ara són els mateixos esportistes que ha de rascar-se la butxaca per poder participar en aquestes competicions.

No cal anar massa temprades endarrere quan les lligues estaven composades majoritàriament per equips catalans, amb algun de Madrid i Saragossa. Ara, representants de les terres andaluses, canàries, del nord d'Àfrica, bascos, valencians, balears, etc fan que els desplaçaments siguin una partida important en els pressupostos dels clubs i més si aquets acaben pagant els desplaçaments dels col·legiats, com sembla haurà de ser per la propera temporada.

Més cruel ha estat el cas de la categoria femenina, l'any que s'aconsegueix la medalla d'argent als Jocs Olímpics de Londres, els dos equips que havien aconseguit l'ascens a la Divisió d'Honor, el CN Ciutat de Palma i el GE iEG, no només han renunciat a jugar amb els millors, sino que els balears han desaparegut i els gironins han passat directament a la competició territorial de la Federació Catalana de Natació. Un altre dels habituals les darreres temporades, el CN Martorell i el Vallirana han seguit el camí dels gironins, renunciant a jugar competició estatal, la qual cosa sí que ha fet el CN Hospitalet, un dels clubs que ha vist com l'equip masculí renunciava a la 1a Divisió estatal per anar a la territorial catalana, degut a l'esforç i il·lusió de les seves jugadores, que han recollit diners per fer front a la competició amb rifes, etc.

I tot això l'any del Mundial en la capital de Catalunya, doncs Barcelona ha d'acollir el màxim esdeveniment dels esports aquàtics a mitjans de juliol. Natació, waterpolo, natació sincronitzada, Aigües obertes i salts presentaran els seus millors especialistes per a gaudi dels aficionats catalans i els d'arreu que segur ompliran les piscines barcelonines.

La setmana propera s'iniciarà la Lliga femenina i hi haurà un doble enfrontament masculí femení en la piscina manresana amb el CN Caballa.