La Berga - Santpedor guanya en seguretat

La cursa, que es pot fer a peu, en bicicleta o a cavall i que té més de 52 quilòmetres, es realitza aquest diumenge

Redacció
08 de novembre del 2012
Voluntaris de la cursa fent formació d'emergències.
Voluntaris de la cursa fent formació d'emergències. | CE2x2
Voluntaris de la cursa fent formació d'emergències. Foto: CE2x2

Aquest diumenge, 11 de novembre, torna la Berga – Santpedor organitzada pel Centre Excursionista 2x2 de la població bagenca sobre una distància de 52,18 km en la modalitat a peu i una mica menys, 52, 15 km, en la de bicicleta. El trajecte comptarà amb 6 controls – avituallaments, es pot fer caminant, corrent, en bicicleta o a cavall i tots els participants tindran com a record una samarreta de la cursa i un diploma amb el temps invertit per cobrir la distància.

Enguany l'organització ha preparat millor les mesures per poder fer front a qualsevol emergència mèdica o accident, ja que a banda dels metges especialistes en traumatologia i medicina esportiva i les ambulàncies amb que sempre comptaven, han adquirit 3 desfibril·ladors portàtils i s'ha realitzat la formació al personal voluntari en la seva utilització i en com reaccionar en cas d'emergències diverses.

Aquests aparells estaran en alguns controls fixes però hi haurà un motorista en cadascun que podrà sortir d'immediat al punt on s'hagi produït l'emergència i si cal portar el metge al darrera, l'ambulància hi anirà tot seguit. També estaran marcats els punts quilomètrics dels controls fixes amb senyals ben visibles que serviran de referència als participants.

Així mateix, el telèfon d'emergències estarà centralitzat i des d'aquest centre es tindrà el control de la situació via GPS de tots el motoristes, metges i ambulàncies i es podran prendre decisions en cas de incidències simultànies.

Les inscripcions a les botigues van a bon ritme també i en alguns punts hi haurà inscripcions fins el dissabte al migdia.

Arxivat a