Més hores i més bus per visitar el cementiri

Redacció
30 d'octubre del 2012
Moment de la missa pels difunts al cementiri de Manresa.
Moment de la missa pels difunts al cementiri de Manresa. | Jordi Preñanosa
Imatge d'arxiu de la missa pels difunts al cementiri de Manresa. Foto: Jordi Preñanosa

L'Ajuntament de Manresa ha ampliat els horaris d'obertura del cementiri de Manresa amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Des del passat 15 d'octubre, i fins el 2 de novembre (Dia dels difunts) la instal·lació estarà oberta de 9 del matí fins a les 7 de la tarda, amb l'objectiu de facilitar a la població la visita als seus difunts.

També s'ampliarà el servei de bus de la línia Manresa – Sant Joan de Vilatorrada amb el següent recorregut en els dos sentits: plaça Europa, Esplai de la carretera de Cardona, Francesc Moragas i cementiri. El reforç del bus urbà es mantindrà entre les 9 del matí a les 13.30h i entre les 3 i les 7 de la tarda. En aquest tram horari, la freqüència de pas combinada del servei normal de la línia amb el servei de reforç donarà lloc a freqüències de pas de 15 minuts.

La Policia Local, com és habitual, té previst un reforç del dispositiu de seguretat durant el dijous, per tal de facilitar la mobilitat dels visitants i l'afluència de vehicles en l'entorn del cementiri. Durant les dues darreres setmanes, les patrulles han incrementat també la vigilància davant un major presència de persones per a la neteja nínxols i sepultures.

Cultes religiosos
Com és tradicional, Manresa torna a commemorar el dia 1 i 2 de novembre les festivitats de Tots Sants i el Dia dels Difunts amb la celebració dels cultes religiosos que tindran lloc a la capella del cementiri.

El dia 1 de novembre, a les 11.30h, es celebrarà la missa oficiada per un sacerdot de l'Institit Verbo Encarnado, en sufragi dels difunts del Cos de Bombers, Creu Roja i Protecció Civil. A les 13.00h, tindrà lloc un altre missa solemne celebrada per Mn. Antoni Boqueras, rector de la Parròquia de Santa Maria de la Seu, amb la participació de l a Capella de Música de la Seu.

El divendres 2 de novembre, a les 4 de la tarda, hi haurà una absolta general i una missa solemne celebrada pel Mn. Xavier Estopà, vicari de la Parròquia de Santa Maria de la Seu.

En record i homenatge a tots els difunts, l'Ajuntament de Manresa tornarà a posar una corona de llorer davant l'escultura anomenada Monuments als Difunts, una obra de l'escultor de Barcelona, Francisco Sala Sala. Aquesta escultura va ser inaugurada el dia 1 de novembre de 1976.

Horari del cementiri a partir del 3 de novembre
A partir del dia 3 de novembre, el recinte tornarà a obrir amb el nou horari instaurat el mes de setembre passat que és el següent:

  • Dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 14.30h
  • Dimarts, dijous i dissabte de 9.00 a 17.30h
  • Diumenges i festius de 9.00 a 13.30h